Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cu Boc în frunte, membrii guvernului s-au dus la Cotroceni

Cu Boc în frunte, membrii guvernului s-au dus la Cotroceni

scris de A.H.
2 afisari

UPDATE- Mesajul de bază reieşit în urma întâlnirii de luni de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu este acela al unei prudenţe maxime într-un context economic dificil, a declarat premierul Emil Boc, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PDL.  Emil Boc a spus că la întâlnirea cu şeful statului au mai participat guvernatorul Băncii Naţionale şi miniştrii cu responsabilităţi pe componenta absorbţiei fondurilor europene şi pe cea economică.

Mesajul de bază este acela al unei prudenţe maxime într-un context internaţional extrem de dificil, context economic dificil care din nefericire afectează şi România” a declarat primul-ministru. Boc a menţionat că principalele teme de discuţie au vizat perspectivele economice interne şi internaţionale în baza concluziilor reuniunii de duminică a Consiliului European, absorbţia fondurilor europene şi pregătirea pentru discuţiile cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, care începe marţi la Bucureşti misiunea comună de evaluare acordului stand-by de tip preventiv.

Premierul Emil Boc şi membri ai Guvernului au sosit luni la Palatul Cotroceni unde preşedintele Traian Băsescu urmează să-i informeze cu privire la chestiunile abordate la Consiliul European de toamnă.

Voi informa Guvernul despre Consiliu şi perspective şi după ce mă întâlnesc cu reprezentanţi ai Guvernului voi avea o declaraţie de presă în care să intrăm mai bine în detalii cu privire la riscurile pe care le are România dacă nu se produce o capitalizare (a băncilor europene – n.r.) consistentă şi corectă„, a anunţat şeful statului duminică seara la Bruxelles, după ce a participat la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din statele membre UE.

Preşedintele se va deplasa din nou la Bruxelles marţi, unde va avea o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, iar miercuri va participa la un summit extraordinar al „Celor 27” ce precede reuniunea ţărilor din zona euro

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult