Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cu ce îl ameninţă Iliescu pe Băsescu

Cu ce îl ameninţă Iliescu pe Băsescu

scris de P.C.R.
0 afisari

Preşedintele de onoare al Partidului Social Democrat (PSD), Ion Iliescu, a declarat joi că preşedintele Traian Băsescu ar putea să-şi părăsească mandatul „chiar dacă nu vrea”, în funcţie de noua structură a Parlamentului care va rezulta la viitoarele alegeri.

Prezent la lansarea cărţii „Managementul fondurilor structurale – de la idee la proiect”, Iliescu a spus, referindu-se la declaraţia şefului statului conform căreia ar renunţa la mandat dacă ar fi revizuită Constituţia, că „asemenea condiţionări sunt total nepotrivite”.

Reviziuirea Constituţiei are o procedură bine statornicită chiar prin Constituţie şi nu e o treabă care se face bătând din palme. Mandatul său e o chestiune care iar ţine de anumite împrejurări şi considerente, adică el s-ar putea să părăsească mandatul chiar dacă nu vrea, în funcţie de structura Parlamentului rezultând din viitoarele alegeri. De aceea se pregăteşte şi de alegeri, ca să fie sigur că obţine o componenţă care să-i asigure finalul de mandat. E o discuţie inutilă din acest punct de vedere cu asemenea condiţionări, renunţ la nu ştiu ce dacă nu ştiu ce. Nu se tratează în acest fel lucrurile într-o societate civilizată, sunt reguli, norme în Constituţie şi suportăm regulile societăţii”, a spus preşedintele de onoare al PSD, potrivit Agerpres.

Referindu-se la o altă afirmaţie a lui Traian Băsescu potrivit căreia dacă Uniunea Social Liberală (USL) voia să vină la guvernare ar fi discutat altfel cu co-preşedinţii acesteia la întâlnirea de la Cotroceni, Iliescu a spus că nu preşedintele ţării este cel care decide dacă Opoziţia vine la guvernare sau nu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult