Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cu cine s-a întâlnit Liviu Dragnea la Viena (video)

Cu cine s-a întâlnit Liviu Dragnea la Viena (video)

scris de D.P.
20 afisari

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, primeşte un sprijin extern în plină campanie electorală. Președintele PSD a fost primit de Christian Kern, cancelarul Austriei, cu care a discutat despre relațiile dintre România și Austria, despre potențialul schimburilor economice și despre investițiile companiilor austriece în economia României.

Liviu Dragnea si Christian Kern, Cancelarul Austriei

Liviu Dragnea si Christian Kern, Cancelarul Austriei

Un capitol special a fost domeniul forestier în care activează mai multe companii cu capital austriac.

La rândul său Christian Kern și-a exprimat speranța ca pe 11 decembrie românii își vor da votul Partidului Social Democrat în care el are încredere și cu care colaborează și va colabora excelent în continuare.
„Am discutat câteva teme: prima dată, pe marginea programului nostru de guvernare cu care ne prezentăm în alegeri, creșterea clasei de mijloc și repartizarea echitabilă a creșterii economice către români. M-am bucurat când am simțit susținerea domnului cancelar, pentru că are același punct de vedere și aceeași abordare.

De asemenea, am discutat despre Schengen. I-am spus că mie mi se pare firesc, în condițiile în care România este furnizor de securitate în Spațiul Schengen, asigură securitatea unei părți mari din frontiera estică a Uniunii Europene, mi s-ar părea normal ca intrarea noastră în Schengen să se producă într-un termen rezonabil, cât mai repede.” a declarat Liviu Dragnea, preşedintele PSD.


„Am abordat și un subiect sensibil, pentru că era firesc să-l abordez, și anume problema legată de tăierile de păduri. I-am spus că PSD va introduce reguli foarte clare, precise, poate chiar dure în ceea ce privește regimul tăierilor forestiere și ne dorim ca România în continuare să funcționeze, să investească companiile austriece, dar trebuie să respecte două lucruri: legea și protecția mediului. În viziunea noastră, în programul nostru se regăsește un plan de acțiune de împădurire masivă a României în următorii ani. De asemenea, vrem să dezvoltăm o colaborare serioasă în perioada următoare pentru Strategia Dunării. Sunt interese comune ale Austriei și ale României pe care am convenit, în eventualitatea în care PSD va ajunge la guvernare, să le dezvoltăm. De asemenea, i-am făcut o invitație-răspuns, după ce am primit invitația dumnealui, ca anul viitor să viziteze țara noastră.” a adăugat Liviu Dragnea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult