Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cum a decurs întrevederea lui Băsescu cu Van Rompuy şi Barroso

Cum a decurs întrevederea lui Băsescu cu Van Rompuy şi Barroso

scris de Z.V.
3 afisari

Traian Băsescu s-a întâlnit joi, 22 noiembrie, cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Băsescu s-a intalnit cu Van Rompuy şi Barroso

Întrevederea, care a avut loc în pregătirea summitului Consiliului, a durat aproximativ 30 de minute, preşedintele Traian Băsescu precizând, potrivit Agerpres că nu va face declaraţii după această întâlnire. Această întâlnire a celor 3 s-a petrecut cu câteva ore înainte de începerea reuniunii extraordinare a Consiliului European privind negocierile pentru cadrul financiar multianual 2014 – 2020 al UE. Discuţiile vor continua vineri cu cea de-a doua sesiune de lucru a Consiliului European.

Miercuri, 21 noiembrie, Traian Băsescu nu a exclus ca la Consiliul European de la Bruxelles să nu se ajungă la o soluţie privind bugetul UE pe perioada 2014 – 2020, reiterând că „va fi o negociere dificilă”. Băsescu a precizat că „din contactele pe care le-am avut cu mare parte din membrii Consiliului European, că toţi au nemulţumiri, dar există dorinţa de a se ajunge la o înţelegere negociată, care să rezolve în linii mari acomodarea interesului naţional cu interesul major al menţinerii unei Europe unite.”, menţionând că „În ceea ce ne priveşte, aşa cum am informat mare parte din parteneri, inclusiv pe preşedintele Van Rompuy, cu care am discutat propunerea pe care a lansat-o dânsul, care vizează o reducere de 75 – 80 de miliarde, că lucrurile trebuie negociate”.

4 comentarii

Pribeagul 22-11-2012 - 21:04

Cita nesimtire! Ales cu 5.3 mil si demis cu 7.4 mil de voturi umbla hai-hui, pe banii statului, prin Europa.

Schimbati s-au eliminati poza hahalerei, se sperie copiii.

Pribeagul 22-11-2012 - 21:06

Cu scuzele de rigoare, in loc de „s-au”, va tog cititi „ori”. 🙂

Pribeagul 22-11-2012 - 21:07

„rog” 🙂

digital 22-11-2012 - 21:11

ce vorbești,kiorule?!
te-ai întâlnit să le confirmi sprijinul în reducerea bugetului!
cui vinzi gogoși ?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult