Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cum a scăpat Dan Şova de arest cu sprijinul senatorilor (video)

Cum a scăpat Dan Şova de arest cu sprijinul senatorilor (video)

scris de S. P.
4 afisari

Senatorii au respins miercuri solicitarea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Turceni și Rovinari.

dan sova senat vot dnaDin totalul de 151 de voturi exprimate, 79 de voturi au fost în favoarea solicitării iar 67 împotrivă. Cinci voturi au fost anulate.

Întrucât nu a fost întrunit votul majorității senatorilor, Senatul nu a încuviințat cererea de reținere și arestare preventivă în cazul lui Dan Șova.

Votul a fost secret, cu bile.
In timpul dezbaterii din Senat pe tema cererii DNA de retinere si arestare preventiva a senatorului Dan Sova a avut loc si un moment mai „special”, creat de senatoarea PSD Florentina Jipa.
La un moment dat, senatoarea s-a apropiat de colegul ei „de suferinta” Dan Sova si i-a dat cu mir pe cap, chiar in ziua in care credinciosii sarbatoresc Buna Vestire sau Blagoveştenia – ziua in care Fecioara Maria a primit vestea ca-l va naste pe Iisus.
Intrebat despre gestul colegei sale de partid, Florentina Jipa, care i-a dat cu mir pe frunte, in plen, Dan Sova a spus ca a fost un gest prietenesc, foarte frumos. ”Sper sa fie de buna vestire”, a mai adaugat el.

În raportul Comisiei juridice a Senatului se precizează că la întocmirea referatului în cazul lui Dan Șova procurorul a reținut faptul că senatorului i s-a solicitat în data de 19 februarie 2015 predarea în original a proceselor-verbale ale Adunării Generale a Asociaților Societății Civile Avocații „Șova și Asociații” din perioada 2005-2009, acesta prezentând DNA 11 procese-verbale solicitate, plus încă trei.

Potrivit sursei, cele 11 procese-verbale ar fi fost tehnoredactate la solicitarea lui Dan Șova „pe fondul scandalului mediatic apărut în presă cu privire la contractele de asistență juridică semnate cu complexele energetice Rovinari și Turceni”.

„Caracterul fals al celor 11 înscrisuri relevă întreprinderea de acțiuni de o gravitate deosebită din partea suspectului Șova Dan, activitate infracțională orientată în mod vădit în scopul obstrucționării anchetei, fapt ce periclitează grav obiectivele de interes public ale urmăririi penale și implicit ale înfăptuirii justiției penale în general. Procesele-verbale respective în privința cărora suspectul Șova Dan le-a alterat conținutul reprezintă mijloace materiale de probă în procesul verbal. (…) Având în vedere starea de fapt relevată de probațiunea administrată în ultima perioadă în sensul că Șova Dan a întreprins acțiuni grave și concrete orientate direct împotriva bunei desfășurări a procesului penal se impune cu necesitate ca în privința sa să fie luate măsuri preventive”, se arată în referatul procurorilor, potrivit raportului Comisiei juridice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult