Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cum arată Guvernul Dăncilă

Cum arată Guvernul Dăncilă

scris de R. C.P.
25 afisari

PSD a nominalizat pentru Cabinetul Viorica Dăncilă o serie de miniştri care au fost şi în Guvernul condus de Mihai Tudose, dar şi pe Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, care demisionaseră în toamnă, urmare a cazului Belina anchetat de DNA, precum şi noi nume, între care foşti miniştri în alte guverne PSD. Astfel, printre miniştrii propuşi de PSD se află Carmen Dan, Olguţa Vasilescu, Petre Daea, Eugen Teodorovici, Ana Birchall, Natalia Intotero, Sorina Pintea, Adrian Dobre, Ilan Laufer.

 Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a prezentat, vineri, la sediul PSD, lista viitorului Cabinet, fără a face nicio precizare legată de programul de guvernare şi fără a răspundere întrebărilor jurnaliştilor. Şaptesprezece din cele 28 de posturi de miniştri vor avea alt titular. De asemenea, în Cabinetul Dăncilă vor fi patru vicepremieri, faţă de trei câţi sunt în prezent.

Premierul desemnat a spus, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD în care a fost votată componenţa noului Guvern, că au fost mai multe propuneri, pentru unele portofolii unii dintre miniştri au renunţat, existând un singur portofoliu unde am avut două propuneri, iar votul a fost cel care a decis.

„Având în vedere faptul că pentru mine este importantă relansarea dimensiunii europene a guvernării şi implementarea parteneriatelor strategice ale României, am considerat oportun să modificăm structura guvernamentală astfel încât Ministerul Fondurilor Europene devine minister de sine stătător şi am înfiinţat un post de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, în special parteneriatul strategic cu Statele Unite”, a afirmat Dăncilă.

Acest post de vicepremier va fi deţinut de fostul ministru Ana Birchall, iar astfel vor fi patru vicepremieri în Cabinetul Dăncilă, faţă de trei în prezent.

De asemenea, atribuţiile Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social vor fi preluate de alte structuri guvernamentale.

Viorica Dăncilă s-a limitat la a prezenta lista cabinetului pe care îl va conduce, spunând că va face declaraţii de presă luni, după învestitură.

Lista noului Cabinet:

Paul Stănescu – ministrul Dezvoltării Regionale şi vicepremier

Graţiela Gavrilescu – ministrul Mediului şi vicepremier

Viorel Ştefan – vicepremier

Ana Birchall – vicepremier

Carmen Dan – ministrul Afacerilor Interne

Teodor Meleşcanu – ministrul Afacerilor externe

Mihai Fifor – ministrul Apărării Naţionale

Eugen Teodorovici – ministrul de Finanţe

Tudorel Toader – ministrul Justiţiei

Petre Daea – ministrul Agriculturii

Valentin Popa – ministrul Educaţiei

Lia Olguţa Vasilescu – ministrul Muncii

Dănuţ Andruşca – ministrul Economiei

Anton Anton – ministrul Energiei

Lucian Şova – ministrul Transporturilor

Rovana Plumb – ministru pentru Fondurile Europene

Radu Oprea – ministrul pentru Mediul de Afaceri

Sorina Pintea – ministrul Sănătăţii

George Ivaşcu – ministrul Culturii

Ioan Deneş – ministrul Apelor şi Pădurilor

Nicolae Burnete – ministrul Cercetării

Bogdan Cojocaru – ministrul Comunicaţiilor

Ioana Bran – ministrul Tineretului şi Sportului

Bogdan Trif – ministrul Turismului

Natalia Intotero – ministrul pentru Românii de Pretutindeni

Victor Negrescu – ministrul Afacerilor Europene

Viorel Ilie – ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult