Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cum arată guvernul PSD condus de Dragnea

Cum arată guvernul PSD condus de Dragnea

scris de G. D.
11 afisari

Guvernul din umbră al PSD: Mihai Fifor pentru Ministerul al Transporturilor, Mihai Tudose pentru Finanțe/Economie, Marius Nica pentru Fondurile Europene, Robert Cazanciuc pentru Justiție, Ionel Sinescu sau Florian Popa pentru Sănătate, Gabriel Vlase la MAI/MApN, Georgian Pop, la MAI/MApN, Rovana Plumb la Ministerul Muncii, Florin Jianu la Turism și IMM, Mihnea Costoiu sau Liviu Pop sau Ecaterina Andronescu la Educație, Ionuț Vulpescu la Cultură, Titus Corlățean la Externe, Ana Brichall la Externe, Gheorghe Șimon la Agricultură, Paul Stănescu la Agrucultură, Gabriel Petrea la Tineret și Sport.

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Alessandra Stoicescu a prezentat, la Q&A, de la Antena 3, membrii guvernului din umbră al PSD, în frunte cu Liviu Dragnea premier.
Invitat la emisiune, Liviu Dragnea a afirmat că nu și-a făcut niciun guvern până acum dintr-un motiv foarte simplu. „Aștept să vedem cui îi vor da încredere românii. Sigur că am în minte oameni care ar putea gestiona acele domenii. Dar haideţi să vedem pe cine vor vota românii.”

Totuşi, liderul PSD a făcut şi o declaraţia care lasă să se înţeleagă că este interesant de funcţia de premier. „Cred că domnul Klaus Iohannis va respecta votul românilor. Acolo e prin vot, nu ca la paradă”, a afirmat Dragnea, cu referire la declaraţia preşedintelui că nu va nominaliza un premier cu probleme penale. Preşedintele PSD a mai adăugat: „Sigur că ne uităm la lege (legea care intezice persoanelor condamnate penal să fie membri ai guvernului – n.r.), dar ne uităm cu mai mare atenţie la Constituţie.”
Liviu Dragnea a mai declarat că ar dori o alianţă la guvernare cu ALDE, chiar dacă PSD ar obţine suficient de multe voturi pentru a guverna singur.

Cât despre programul de guvernare, acesta a fost sistetizat de cinci persoane, în frunte cu Dragnea. Liderul PSD nu vrea să dezvăluie numele celorlalţi membri ai comisiei de cinci, pentru că aceştia nu vor face parte dintr-un posibil guvern PSD, iar doi dintre ei nici măcar nu sunt membri de partid. Alături de cei cinci, au fost zeci de lideri PSD care au trimis sugestii pentru programul de guvernare, fiecare pe domeniul propriu de competenţă, iar aceştia ar putea fi viitorii miniştri. „Nu e mare mister. Nu o să venim cu oameni de pe Lună. Sunt oameni cunoscuţi”, a mai precizat Dragnea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult