Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cum au depus jurământul ministrii Guvernului Cioloş în faţa lui Iohannis

Cum au depus jurământul ministrii Guvernului Cioloş în faţa lui Iohannis

scris de B.C.R
12 afisari

Premierul Dacian Cioloș și miniștrii Cabinetului său au depus jurământul de învestitură în funcții, marți, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis.

guvernul ciolos 1La ceremonia de la Palatul Cotroceni au fost prezenți cei doi președinți ai Camerelor Parlamentului, Valeriu Zgonea și Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, dar și consilieri prezidențiali.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Cabinetului Cioloş a avut loc în Sala Unirii a Palatului Cotroceni. Primul care a depus jurământul a fost noul premier, Dacian Cioloş, urmat de vicepremierii Vasile Dâncu şi Costin Grigore Borc.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Cabinetului Cioloş, că „societatea se schimbă şi se schimbă aşteptările societăţii şi dacă diferenţa dintre aşteptări şi realitate este prea mare, intervine criza”.

„Avem o criză de încredere a cetăţeanului în politicianul pe care l-a ales. Românii mi-au spus în Piaţă că sunt nemulţumiţi de actuala clasă politică. Politică fără partide nu se poate, dar nici democraţie fără popor nu se poate”, a precizat Klaus Iohannis.

„Niciun partid nu a făcut o propunere pentru postul de prim-ministru”, a mai spus Klaus Iohannis, precizând cum a ajuns să îl desemneze pe Dacian Cioloş premier.

Klaus Iohannis i-a felicitat pe prim-ministrul Dacian Cioloş şi pe ceilalţi membri ai noului guvern: „Vă felicit pentru că aţi primit un vot hotărât da în Parlament, dar vă felicit pe fiecare pentru curajul de a prelua acest portofoliu. Nu e uşor – politicienii mai devreme sau mai târziu vă vor spune că, de fapt, nu îi reprezentaţi. Este o eroare, o eroare fundamentală. Acest guvern Dacian Cioloş are absolut toată legitimitatea, a primit-o prin votul de învestitură în Parlament. Puteţi să mergeţi drepţi înainte. Este un pas, va dura un an de zile, folosiţi acest an din plin. Doamnelor şi domnilor, un an de zile este puţin, foarte puţin în politică, dar suficient de lung pentru a guverna România bine. Succes!”, a mai spus Klaus Iohannis în discursul ţinut cu ocazia ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a membrilor Cabinetului Cioloş.

După ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Guvernului, care a avut loc la Palatul Cotroceni, premierul şi noii miniştri au venit la Palatul Victoria.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult