Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cum este împărțită șefia ANRE de la PNL și PSD

Cum este împărțită șefia ANRE de la PNL și PSD

scris de Misu Andrei
57 Afisari

Audierile pentru șefia Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE încep astăzi, de la ora 14:00. Potrivit surselor Adevărul, la conducerea instituției este favorit George Niculescu, candidatul propus de PNL.

Posturile vacante din cadrul ANRE sunt cel de președintele al instituției, vicepreședinte și două posturi de membru în Comitetul de reglementare.

Potrivit surselor Adevărul, liberalii îl susțin pentru funcția de președinte al ANRE pe George Niculescu, actual secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, fiind considerat un om al PNL și susținut de PNL Constanța. Acesta și-a depus candidatura pentru funcție pe ultima sută de metri și este favorit pentru preluarea conducerii.

În cursa pentru șefia ANRE s-a înscris și Cornelia Sulger, susținută de PSD, aceasta se bucură de susținerea PSD Olt. De asemenea, alte nume care și-au depus candidatura pentru șefia instituției sunt Gabriela Moroianu, ziaristă specializată pe energie, Gabriel Gheorghe, Florențiu Vintilă, actualul director din cadrul ANRE, și Scarlat Iriza, fost deputat și senator PSD de Gorj.

Pentru funcția de membru s-a înscris liberalul Sorin Bumb, vicepreședintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senat.

Potrivit surselor Adevărul, pentru funcția de vicepreședinte al ANRE este susținut Zoltan Nagy-Bege. Cele două funcții de membru vor fi deținute de Gabriel Andronache din partea PSD și Sorin Bumb, susținut de PNL.

În urma discuțiilor din Coaliție s-a decis ca ANRE să meargă la liberali, iar Agenția Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații la social-democrați. Cei din urmă vor decide dacă îi dau un nou mandat actualul șef al instituției sau nu.

Cine este George Niculescu

Liberalul George Niculescu, în vârstă de 43 de ani, este în prezent secretar de stat în Ministerul Energiei. Acesta a preluat funcția în martie 2021, odată cu instalarea guvernului Ciucă, potrivit ziarulconstanța.ro.

Sursa citată arată că acesta este membru în cadrul Comitetului de supraveghere al Hidroelectrica și în consiliile de administrație ale companiilor cu capital de stat Nuclearelectrica și Administrația Porturilor Maritime SA. De asemenea, a fost membru și în consiliile de administrație de la Damen Shipyards și Romgaz.

Anterior funcției de secretar de stat, George Niculescu a fost director general al companiei CDG SRL din Giurgiu, specializată în producția și vânzarea de energie electrică. Totoodată, între 2019 și 2020 a fost prefectul județului Constanța.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS