Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cum justifică George Simion comportamentul partidului pe care îl conduce

Cum justifică George Simion comportamentul partidului pe care îl conduce

scris de Misu Andrei
75 Afisari

Președintele AUR a acuzat în cadrul unei conferințe de presă că partidul său ar putea fi ținta unor înscenări, partidul său fiind principala formațiune politică de Opoziție. Miercuri dimineață, asupra unei membre AUR au fost descoperite patru cartușe.

foto: facebook

„Au avut loc violenţe izolate şi cer tragerea la răspundere a celor care au comis violenţe, însă credem că s-a comis o tentativă de compromitere a AUR, pentru că încă de dimineaţă pe posturile de televiziune rulează ştiri şi imagini cu nişte gloanţe. Când auzi – gloanţe în Parlament, te sperii. Este o altă zi şi un alt prilej al celor de la putere de a rostogoli ştiri false despre AUR. Nu au existat gloanţe, cel mult elemente de gloanţe şi vrem să explicăm aceste lucruri. Nu a vrut nimeni să ia cu asalt Parlamentul, nu s-au forţa uşile din Parlament şi în niciun caz nicio substanţă explozibilă sau care să aducă spre armament nu a fost introdusă în Parlament”, a declarat șeful AUR.

Fiind întrebat cu privire la comportamentul manifestanților din curtea Parlamentului, inclusiv a parlamentarilor AUR și incidentele în care au fost implicați, șeful formațiunii politice a susținut că „oamenii sunt foarte nemulțumiți, din ce in ce mai mulți români sunt nervoși pe clasa politică”, fiind de părere că portretizarea partidului său în unul extremist este o greșeală și o afirmație falsă.

În ceea ce privește incidentul din Parlament, descoperirea unor gloanțe asupra unei membre AUR, șeful partidului a explicat că se așteaptă o expertiză și că partidul va căuta să afle de la cine au fost primite gloanțele. „Suntem principalul partid de Opozitie și în momentul în care se încearcă anumite înscenări. Ne intersează să vedem de la cine a primit acest cadou mai neobișnuit”, a spus președintele AUR după ce reprezentanta partidului a spus că este vorba despre „piese de colecție” primite cadou de ziua sa.

Cu privire la cuvintele spuse de parlamentarul formațiunii politice, George Simion a afirmat că „Darius Pop nu a făcut nicio amenințare la adresa jandarmilor”.

Descoperire fără precedent la Parlament

Ariadna Cîrligeanu, fost secretar general al organizaţiei de tineret a AUR, în prezent șef al aceleiași organizații, potrivit informațiilor publice, a încercat să intre în Parlament cu patru gloanţe, despre care ar fi declarat că sunt suveniruri.

Ca urmare a incidentului de securitate, femeia a fost dusă la secţia 17 pentru verificări. AUR a cerut autorităţilor să lămurească situaţia şi a acuzat acţiuni de manipulare din partea Puterii.

Protest cu scandal al AUR la Parlament

Incidentul a coincis un un protest spontan organizat de AUR în curtea Parlamentului, iar într-o postare pe Facebook din această dimineaţă îşi anunţa participarea la manifestaţie.

„Azi la ora 08:00 cu toţii la Parlament. NU NE VINDEȚI ȚARA, CIOCOILOR! Nu vă lăsăm! Azi toate drumurile duc la București”, este mesajul postat de tânără pe reţeaua de socializare.

Ludovic Orban a susținut că a fost agresat de manifestanții AUR în timp ce încerca să intre în curtea Palatul Parlamentului pe la intrarea de la Camera Deputaților. Președintele Forța Dreptei a precizat că protestarii au fost asmuțiți asupra sa.

Jandarmeria Capitalei a precizat, într-un comunicat de presă, că efectuează demersurile necesare pentru identificarea persoanelor care l-au agresat verbal și huiduit pe Ludovic Orban.

Csoma Botond, liderul de grup al deputaților UDMR susține că nu a fost lovit de manifestanți, însă a fost agresat huiduit și amenințat. Csoma Botond a afirmat că aceștia au scandat „afară cu UMDR” și „luați-i gâtul”.

andarmeria Capitalei a precizat, într-un comunicat de presă, că parlamentarul a fost agresat de către o persoană din rândul manifestanților și că aceasta a fost identificată.

De asemenea, o persoană din rândul manifestanților a agresat verbal un alt parlamentar, făptuitorul fiind identificat de jandarmi, pentru a fi întocmite demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală. Jandarmeria Capitalei va sprijini aceasta acțiune și prin punerea la dispoziție a imaginilor necesare pentru probarea faptelor”, arată Jandarmeria.

1 comentariu

gheorghe 12-05-2023 - 04:10

Agresati verbal… fătălăii!
Ha, ha!
Dimnuşoara alogenă e sensibiloasă, sărăcuța!
Cu de-alde ăstia – schizofrenici, NU SE POATE DISCUTA!
Supărarea se transformă în ură care are rezolvarea „ori tu, ori eu”, funie şi săpun.
Că asta e „lupta de clasă” modernă, marxismul cultural
„Ei sînt mai puțini.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS