Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cum l-a făcut Vanghelie pe Blaga informator

Cum l-a făcut Vanghelie pe Blaga informator

scris de D.P.
4 afisari

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie l-a acuzat, luni, pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga, că ar fi fost informator al fostei Securităţi.

marian vanghelieÎntrebat cum comentează afirmaţiile pe care Blaga le-ar fi făcut, potrivit telegramelor publicate de Wikileaks, despre el, Vanghelie a răspuns, conform Mediafax: „Este vorba de reformatorul PDL, domnul Vasile Blaga? Eu l-aş întreba pe domnul preşedinte al României, Traian Băsescu, dacă cumva ştie că domnul Blaga este un informator?”.

Rugat de jurnalişti să precizeze la ce se referea când a folosit termenul “informator”, Vanghelie a răspuns: “Cei cărora li se scot dosare, cum s-au scos la unii de la CNSAS, dinainte de ’89”.

Preşedintele PSD Bucureşti s-a întrebat dacă Traian Băsescu şi Emil Boc ştiu de “implicarea” lui Blaga în scandalul de la vămi.

“Îl invit pe domnul Blaga, că este un mare reformator, să avem o discuţie, dacă are curaj, despre corupţia din Ministerul de Interne, despre corupţia de la Primăria sectorului 5, despre corupţia de la Primăria Capitalei, despre corupţia din Guvernul Boc, despre tot ce ştie, despre dosarele dânsului şi despre implicarea lui Marian Vanghelie în anumite dosare. Îl invit la o discuţie tete-a-tete, cu presa de faţă, să vedem cine are probleme şi unde, să mă întrebe oficial, că am şi eu multe oficial să îi spun”, a continuat Vanghelie.

El a insistat: “Îl întreb pe preşedintele României să ne spună dacă ştie că domnul Blaga este informator, dacă ştie că domnul Blaga a fost informator în perioada veche?”.

Întrebat dacă Blaga este “regina” corupţiei din vămi, Vanghelie a răspuns: “Eu cred că domnul Blaga are multe probleme şi s-a tot discutat de dânsul, l-am tot cocoloşit, l-am tot împăiat, l-am despoiat. Când îl facem că are 80 de ani, când îl facem reformator de 25 de ani. Dacă tot vrea să fie marele om care discută cu americanii despre noi şi le dă informaţii false, să ne spună de problemele lui. Le-a spus celor din America de dosarele pe care le are? Le-a spus cu ce s-a ocupat în perioada dinainte de Revoluţie? E foarte important”.

Vasile Blaga declara în 2009 că în PSD există un grup pro-Geoană condus de Marian Vanghelie, care însă nu este decât o unealtă a unei clici din umbră, formate din oficiali ai Ministerului de Interne, inclusiv “generalul Voicu”, potrivit unei telegrame transmise de Ambasada SUA la Bucureşti.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, s-a referit la o “clică din umbră” formată din oficiali precum “generalul Iliescu, Toma Zaharia” şi “generalul Voicu (pe care Vanghelie a încercat să-l promoveze în funcţia de ministru al Internelor)”. “Ei sunt adevăraţii şefi, Vanghelie va rămâne întotdeauna doar cel care plăteşte în locul lor”, mai explică Blaga, conform notei diplomaţilor americani destinată Departamentului de Stat de la Washington, obţinută de WikiLeaks şi publicată de Kamikaze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult