Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cum ocoleste Executivul restructurarea sectorului bugetar

Cum ocoleste Executivul restructurarea sectorului bugetar

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Guvernul nu are nici cea mai mica intentie de restructurare a aparatului bugetar, in conditiile in care premierul Emil Boc a vorbit duminica de “reducerea salariilor”, in timp ce seful statului a insistat, in toate declaratiile sale pe “reducerea fondului de salarii”.


 

Mai mult, proiectul de lege pe care Executivul isi va asuma responsabilitatea in fata Parlamentului spune clar in primul articol: “Cuantumul brut al salariilor/ soldelor/ indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale, precum si alte drepturi in lei sau in valuta, stabilite in conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, precum si alte masuri in domeniul bugetar, se diminueaza cu 25%”. Doar in scrisoarea de intentie catre FMI, Guvernul Romaniei se angajeaza “sa reduca numarul de angajati din sectorul bugetar la 1.290.000, de la 1.360.376 cati sunt în prezent”. Prezentam declaratiile presedintelui si primului ministru, preluate de pe site-ul Administratiei Prezidentiale, respectiv al Executivului:

Emil Boc – 30 mai

 

@ “Dorim sa cream premisele cresterii sanatoase a salariilor si pensiilor incepand cu 2011. Vor creste salariile si pensiile in 2011 fata de nivelul redus pe care il vom aplica acum. (…) In privinta salariilor bugetarilor vom avea o crestere in conditiile restructurarii aparatului bugetar, pana la sfarsitul anului. In privinta pensiilor, obiectivul nostru este sa revenim la un nivel cat mai apropiat de cel existent, in conditiile continuarii reformei sistemului de pensii, eliminarii pensiilor speciale, eliminarii acelor pensii de boală care nu se justifica si a cresterii economice”.  

@ Premierul a aratat ca Guvernul a ales ca solutie de austeritate reducerea salariilor bugetarilor cu 25% si reducerea pensiilor si a altor transferuri sociale cu 15% , pentru a permite cresterea economica si pentru a incerca corectia deficitelor structurale.  

 

Traian Basescu – 6 mai  

In primul rand este vorba de reducerea fondului de salarii pentru tot aparatul bugetar din Romania, cu 25%, iar pana la sfarsitul anului, sefii de institutii au obligatia sa-si faca selectia, sa-i aleaga pe cei mai buni si nu clientela politica, in asa fel incat in anul 2011, mentinandu-se anvelopa salariala si in speranta cresterii economiei, salariile sa poata reveni la cele pe care le au acum”.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS