Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cursa cu dosare la sefia PSD

Cursa cu dosare la sefia PSD

scris de Ziua Veche
6 afisari

Geoana, Mitrea, Diaconescu, Andrei Alexandru si, neoficial deocamdata, Nastase Cinci aspira sa conduca destinele PSD. ziuaveche.ro va prezinta meciurile acestora cu justitia.

 

 

Agentia Nationala de Integritate a anuntat vineri ca a sesizat Parchetul de pe langă Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaraţii de catre presedintele PSD Mircea Geoana. Reprezentantii Agentiei au precizat ca institutia s-a sesizat din oficiu in urma publicarii mai multor articole de presa care semnalau posibila nerespectare de catre Mircea Geoana, in calitate de senator, a dispozitiilor legale referitoare la completarea si depunerea declaratiilor de avere. Mai mult, verificarile au fost extinse si in privinta sotiei liderului PSD, Mihaela Geoana.

Principalele probleme ale sefului PSD sunt: nu a declarat ca a cumparat un teren pe care ulterior l-a vandut; nu a declarat existenta un antecontract pentru cumpararea unui apartament in valoare de 733.000 euro si nici dividende incasate de sotia sa.

Terenul

ANI a constat ca in declaratiile de avere ale lui Geoana nu apare suma de 48.300 euro, provenita din cumpararea in septembrie 2005 a unui teren de catre sotia sa si nici revanzarea terenului in ianuarie 2006, la acelasi pret. Este vorba de o cota de 70% dintr-o suprafata de 9955,55 metri patrati de teren, situat in sectorul 1 al Bucurestilor. Pretul convenit al vanzării, de 48.300 de euro, a fost achitat integral la data de 22.09.2005, data autentificării contractului. Potrivit ANI, terenul a fost achizitionat cu un pret mult subevaluat fata de pretul real practicat pe piata imobiliara la momentul realizarii tranzactiei.

Apartamentul de 733.000 de euro

Agentia invoca si faptul ca liderul PSD a contractat cumpararea unui apartament, dar nu a trecut tranzactia in declaratiile de avere. „In urma analizării documentelor depuse, s-a constatat ca antecontractul de vanzare-cumparare incheiat de “Cefin Real Estate Residence” S.R.L. si doamna Geoana Mihaela (in calitate de promitent-cumparator, cat si in calitate de reprezentant al promitentului-vanzator), in vederea achizitionarii unui apartament si a doua locuri de parcare, in valoare de 733.000 EURO, nu contine o incheiere notariala de autentificare sau o data certa, putand fi redactat si antedatat oricand”, au precizat inspectorii ANI. Acestia au mentionat si ca nu au putu obtine mai multe informatii despre contractul invocat din cauza faptului ca off-shore-ul luxemburghez „6A Investment” S.A. detine 100% din S.C. „Cefin Real Estate Residence” S.R.L.

Dividendele uitate

Geoana nu a trecut in declaratia de avere, a aratat ANI,  in mod corect, venituri din dividende incasate de sotia sa in 2007, de la Topcont Invest” S.R.L. Astfel desi Mihaela Geoana a incasat de la aceasta firmă 190.400 lei Mircea Geoana a trecut doar 100.000 de lei, rezultand, astfel, o diferenta de 90.400 lei.

Cele trei subiecte constituie indicii temeinice privind savarsirea de catre Mircea Geoana a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de Codul Penal.

Comunicatul PSD privind pozitia lui Mircea Geoana o puteti citi aici.

Miron Mitrea si DNA

Procurorii DNA l-au cercetat si ulterior trimis in judecata pe Miron Mitrea, acuzandu-l ca a primit foloase necuvenite pentru a o numi si mentine pe Irina Paula Jianu in functia de inspector sef adjunct al ISC. Mai exact, Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu o suma de aproape cinci miliarde lei vechi, reprezentand contravaloarea lucrarilor pe care Miron Mitrea le-a efectuat la casa mamei sale. Pentru a se pune la dipozitia justitiei, Miron Mitrea a demisionat in septembrie 2008 din Parlament. In prezent, dosarul sau este in instanta, in curs de judecare.

„De cateva luni de zile stiu ca anumiti procurori din DNA se dau peste cap ca sa-mi fabrice noi dosare. Mai exact, din clipa in care am inceput sa scriu pe blog despre adevaratii lor sefi, adunati in grupul al carui exponent este Viorel Hrebenciuc, si de cand am anuntat ca vreau sa candidez la sefia PSD”, dezvaluia Mitrea pe blogul personal in vara anului trecut.  El arata ca asa-numitul grup Hrebenciuc inseamna „fosti securisti, oameni ai fostelor servicii secrete cu puternice conexiuni in lumea politica, in lumea interlopa, in politie, in magistratura si in lumea afacerilor”, scopul lor fiind sa „influenteze institutiile statului roman, sa controleze puterea si sa faca bani”.

Diaconescu si sotia

Sotia lui Cristian Diaconescu a fost director al Eximbank in perioada guvernarii PSD si a intrat, la un moment dat, in atentia DNA. Procurorii au inceput verificarile in dosarul “Eximbank” in 2006, caz in care au fost cercetate 13 persoane din fosta conducere pentru abuz in serviciu, intre care si Mariana Diaconescu. Ulterior, s-a decis neinceperea urmaririi penale impotriva sotiei lui Diaconescu. Presa a lansat la acel moemnt informatia ca Mariana Diaconescu incasa, in ultimele luni de mandat la conducerea Eximbank, un salariu lunar de 800 de milioane de lei. Cristian Diaconescu replica atunci faptul ca directorul propus de PNL, in mandatul premierului Calin Popescu Tariceanu, avea un salariu lunar de 1,4 miliarde.

Sechestru pe casa lui Nastase din Zambaccian

Adrian Nastase s-a trezit ieri ca DNA a instituit sechestru pe casa sa din strada Zambaccian. Actiunea face parte din cursul cercetarii dosarului “Zambaccian 1”, in care fostul premier este acuzat de luare de mita, obtinerea unor foloase necuvenite si santaj. Aici este vorba si de chinezariile in valoare de aproape 1,4 milioane de euro pe care liderul PSD le-a procurat prin intermediul Irinei Jianu, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii. In dosarul „Matusa Tamara” este vorba de o mostenire de aproape un milion de euro lasata de celebra matusa. Atat doar ca matusa sotiei fostului premier, Dana Nastase, traia dintr-o pensie de patru milioane de lei, intr-un bloc modest din sectorul 1. Pana acum Adrian Nastase a reusit sa scape de judecata pentru ca cererea de incepere a urmaririi penale nu a fost votata de plenul Camerei Deputatilor.

Andrei Alexandru lupta cu CNSAS

Andrei Alexandru, fost consilier al lui Nicolae Văcăroiu cand era presedintele Senatului si fost colaborator al lui Ion Iliescu, si-a anuntat joi candidatura la sefia PSD. Dar si el se lupta in instanta cu CNSAS, care i-a dat, in urma cu peste doi ani, verdict de politie politica. Paradoxal, dar sefia PSD se va adjudeca la Congresul din 20 februarie, iar doua saptamani mai tarziu, pe 5 martie, Andrei Alexandru are termen in procesul pe care l-a intentat Colegiului CNSAS pentru a contesta verdictul de politie politica.0 comentariu

Liviu 22-02-2010 - 21:22

Ce mai e din Amereca Centrala pana in Thailanda ?! O „vaslitura” de barca !!! Bermude ai … Vad ca organizatorii pun si o canapea pe malul acela de pe care se pescuieste … Ce mai astepti ?! Votul familiei ?!!! ESplica-le ce saramura iese dintr-un crap ca cel din fotografie !!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS