Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE – Cutremur în PNL. Preşedinţii de sectoare din Bucureşti si-au depus mandatele

UPDATE – Cutremur în PNL. Preşedinţii de sectoare din Bucureşti si-au depus mandatele

scris de Ziua Veche
14 afisari

UPDATE, ORA 18,00-Şedinţă cu demisii la PNL, după alegerile locale. Toţi cei şase lideri de sector din Capitală şi-au depus demisiile. Anca Boagiu, preşedinte sector 2 a renunţat şi ea la funcţie, în condițiile în care rămăsese astăzi singura care nu demisionase. Dar liberalii bucureşteni nu vor să fie singurii care pleacă: au cerut debarcarea secretarului general al partidului, Ilie Bolojan, cel care a coordonat campania partidului la aceste alegeri, dar a câştigat la Oradea cu 70 la sută.

„O parte dintre noi, și anume patru președinți de sectoare, am solicitat și demisia lui Bolojan, pentru că în calitate de șef de campanie nu a performat. A lipsit din această campanie. Nu am primit un răspuns”, a spus Mihai Voicu, unul dintre demisionari.

Secretarul general al liberalilor are însă şi susţinători.

„Ar fi nedrept să spunem că Bolojan ar fi singurul vinovat. E discrepanţă între rezultatele pe ţară şi Bucureşti. O bună parte din decizii nu-i aparţin lui Bolojan, iar scorul la Oradea – pe primul loc – îl face unul dintre cei care a contribuit mult la scorul nostru naţional. Mi se pare puţin exagerat să-i ceri primarului Bolojan demisia. Când i s-a propus funcţia de secretar general a zis că se va dedica campaniei lui, aşa că pare exagerată şi grăbită declaraţia lui M. Voicu”, a declarat Adriana Săftoiu la emisiunea „24 de minute” de la .

Vizat de criticile colegilor săi, Ilie Bolojan a evitat să facă orice fel de comentariu.

Şi preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit de scorul obţinut de liberali la alegerile locale. Alina Gorghiu spune că nu a discutat încă cu şeful statului despre situaţia din partid.

„Nu trebuie să spună președintele că este nemulțumit de rezultatul de la București, vă spun eu că sunt dezamăgită, supărată, cătrănită, amărâtă de rezultatul pe care PNL l-a obținut la București și le promit tuturor bucureștenilor că vom face absolut tot ce trebuie pentru a recupera încrederea lor”, a spus Alina Gorghiu.

„Cred că ne pripim cu dezbaterile în spaţiul public şi demisiile prin spaţiul public, în loc să vorbim în partid”, a adăugat ea.
UPDATE, miercuri, ora 12.30 – 
Liderii organizaţiilor PNL de sectoare au demisionat. Singura care nu renunţă la funcţie este Anca Boagiu, cea care conduce Sectorul 2. Liberalii bucureşteni au cerut şi ca secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, să renunţe la funcţie.
Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, el însuşi unul dintre demisionari, pentru că a condus până astăzi filiala de la sectorul 1: „Cinci dintre cei şase preşedinţi de sectoare şi-au depus demisiile.

Doamna Boagiu de la sectorul 2 a cerut să aibă mai întâi o consultare şi nu şi-a depus demisia.

O parte dintre noi şi anume patru preşedinţi de sectoare am solicitat şi demisia lui Ilie Bolojan pentru că, în calitate de şef de campanie, nu a performat. A lipsit din această campanie. Nu am primit un răspuns”.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat marti seara, la Realitatea TV, ca toti presedintii filialelor PNL din Capitala si-au depus mandatele dupa esecul inregistrat la alegerile locale de duminica. Gorghiu a precizat sa partidul va intra in procedura urgenta de selectare a unor noi presedinti de sectoare dar si a unui nou presedinte PNL Bucuresti, dupa demisia lui Catalin Predoiu.
pnl bucurestiSi-au depus mandatele toti presedintii de sectoare de la Bucuresti. Urmeaza sa intram intr-o procedura urgenta de selectare a presedintilor de filiale si pentru Bucuresti”, a declarat Alina Gorghiu.

Imediat după declaraţiile făcute de Gorghiu la Realitatea TV au apărut reacţiile liderilor de sectoare ale PNL.

Marius Rogin, președinte PNL Sector 4: ”Doamna Gorghiu minte! Nu mi-am prezentat nici o demisie. Nu am vorbit cu nimeni din conducerea partidului despre acest lucru. Daca conducerea partidului consideră că rezultatele au fost slabe să decida cei doi copreședinți, dar le reamintesc că decizia politică de a-l avea candidat pe Răzvan Sava le apartine”

Cristi Olteanu, președinte PNL Sector 5: ”Este adevărat că am avut o discuție cu doamna co-președinte despre depunerea mandatului și am spus că sunt de acord în semn de solidaritate, dar numai dacă în prealabil toți ceilalți 5 președinți de la sectoare vor face același gest. Noi la Sectorul 5 am obținut cel mai bun rezultat înregistrat de PNL în sectoru.”

Anca Boagiu, președinte PNL Sector 2: ”Nu, nu mi-am depus nici o demisie!”

Alte declaratii ale Alinei Gorghiu:
Vom face aliante cu UDMR (pt consiliile locale in tara – n.red.)
(despre alegerea unui nou lider PNL Bucuresti) Nu s-a discutat absolut nicio oferta pentru nimeni, nu a facut nimeni solicitari. Vom discuta maine.
Cei sase si-au depus mandatul. Le multumesc pentru asta. Pana pe 15 iunie vom avea noi nume.
O sa ii intreb maine (daca vor in continuare o conducere bicefala – n.red.)
M-am gandit la un moment dat sa imi dau demisia. Un lider de partid i se imputa pierderea, in niciun caz nu are vreun merit la victorie. Infrangerea in Bucuresti ma doare. Vina apartine si conducerii partidulu.
In partid nu va fi un congres anul acesta.
Eu nu sanctionez delicte de opinie.
Mi-e greu sa cred ca cineva se astepta de la PNL sa ia un rezultat de 50% la aceste alegeri.
USB sau Nicusor Dan nu sunt antisistem. USB este un partid infiintat in urma cu sase luni.
Cei din tara si-au facut temele. Trebuie sa ni le facem si noi in Bucuresti.
Suntem dispusi sa venim cu oameni noi pentru parlamentare.
(Intrebata daca a discutata cu Iohannis dupa alegeri – n.red. ) Nu.
Nu ne-am raportat in aceste alegeri la imaginea lui Klaus Iohannis, desi am fi avut de castigat.
Faptul ca astazi presedintele revine cu acea agenda de integritate pentru cadidati si ca incurajeaza alegatorii sa fie mai atenti la profilul candidatilor, este incurajator pentru PNL.
Am avut candidati noi, a fost riscant, dar a fost corect.
(intrebata daca PNL ar sustine o motiune de cenzura – n.red) Categric impotriva.
Conducerea PNL are o vina (in pierderea Capitalei – n.red.)pe care o vom discuta maine.

CUM A BOICOTAT ANCA BOAGIU PROPRIULUI CANDIDAT

anca boagiuI se spune „Doamna”. Persoana care taie și spânzură după bunul plac în PNL Sector 2. Secondată de Ioana Lăzăroiu, celebra Gela sau după caz „Gela Măcelăreasa”, Anca Boagiu a jucat un rol decisiv în pierderea alegerilor de către liberalul Dan Cristian Popescu. Acesta a obţinut cel mai bun scor dintre totţi candidaţii liberali la primăriile de sector din Capitală. Datorită lui, PNL a obţinut şi cel mai bun scor pe listele de la Consiliul Local.
Anca Boagiu nu l-a vrut pe Dan Cristian Popescu candidat la Primăria Sectorului 2. Potrivit Cronica Română, Boagiu l-a privit pe Dan Cristian Popescu ca pe un adversar declarat al intereselor sale, politice și financiare din sectorul 2. Boagiu l-a boicotat sistematic pe acesta pe toată perioada campaniei electorale. Ce poți să spui despre un șef de filială care, împreună cu echipa sa, a boicotat însăși lansarea candidatului PNL la Primăria Sectorului 2!

Teama că Popescu va ajunge primar a existat până în ultima clipă. Tocmai din aceste motive Boagiu și-a impus proprii candidați la consiliul local al sectorului 2. Mulți dintre ei lipsiți de orice credibilitate, care au făcut jocurile lui Onțanu în precedentele mandate.

Iohnnis, întâlnire cu liderii PNL

Președintele Klaus Iohannis este supărat după rezultatele PNL de la alegerile locale. Potrivit unor informaţii neoficiale, acesta urmeză să aibă o întâlnire cu liderii PNL după vizita oficială întrepinsă în Luxemburg.
Este posibil ca Iohannis să se distanțeze puțin de PNL, în lumina noilor rezultate, mai ales că liderii PNL au încercat să transforme o înfrângere rușinoasă, într-o victorie de răsunet.
Președintele va avea o intervenție prin care își va arăta dezaprobarea față de ceea ce au făcut liderii PNL în aceste alegeri, principala îngrijorare fiind că aceste rezultate ar putea conduce la un eșec de proporții și la alegerile generale din toamnă.

Cine preia PNL Bucureşti

Alina Gorghiu a adăugat că un lider la PNL Bucureşti care să preia atribuţiile lui Cătălin Predoiu va fi identificat într-un timp foarte scurt.

Adriana Săftoiu poate să fie oricând un lider la fel de bun ca şi alţi colegi de-ai noştri, şi Cristian Buşoi, şi domnul Teodor Atanasiu. Sunt foarte mulţi colegi care ar putea să gestioneze cum trebuie organizaţia de Bucureşti, dar nu am făcut nicio discuţie”, a spus Gorghiu.Ea a adăugat că cei care şi-au depus mandatele nu au rezonat cu electoratul, fapt care a fost cauzat şi de modul în care partidul nu a reuşit să comunice faptul că această echipă este pe profilul electoratului.

„Au fost nişte oameni care se pare că nu au rezonat cu electoratul. Nu am reuşit să comunicăm noi, la nivel de partid, suficient de bine că această echipă este una care este pe profilul electoratului, că aceşti oameni îndeplinesc acele criterii de integritate, de profesionalism”, a spus liderul liberal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult