Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dacian Cioloș și-a anunțat în BN al USR demisia din funcția de președinte. Cătălin Drulă, președinte interimar

Dacian Cioloș și-a anunțat în BN al USR demisia din funcția de președinte. Cătălin Drulă, președinte interimar

scris de Misu Andrei
80 afisari

Biroul Național USR a respins luni proiectul de reformare a partidului propus de Dacian Cioloș, care urmează să își anunțe în cursul zilei decizia în privința unei eventuale demisii. Dacian Cioloș și-a anunțat demisia din funcția de președinte al USR în cadrul ședinței Biroului Național al partidului. Cătălin Drulă a fost desemnat președinte interimar al USR.

Surse apropiate președintelui USR au declarat pentru Digi24.ro că acesta își va anunța demisia în cursul zilei de luni, în cadrul conferinței de presă anunțate pentru ora 18.00.

Conform statutului USR, funcția de președinte interimar va fi preluată de către vicepreședintele care a obținut cel mai mare număr de voturi la Congres, adică de către Cătălin Drulă. Acesta a declarat vineri seara, într-o emisiune la B1tv, că este pregătit să preia șefia partidului.

Proiectul lui Dacian Cioloș a fost respins cu 14 voturi la 11 în ședința Biroului Național.

Președintele partidului urmează să anunțe în cursul zilei de luni decizia sa în privința unei eventuale demisii. La ora 18.00, el va susține o conferință de presă la sediul partidului.

Chiar dacă în ultimele zile a amenințat că își va depune mandatul dacă propiectul său nu primește susținere, la ședința BN de luni el nu a mai adus în discuție acest aspect, potrivit unor surse din partid.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult