Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dacian Cioloș: Strategia PSD de a bloca alegerile anticipate este antisocială

Dacian Cioloș: Strategia PSD de a bloca alegerile anticipate este antisocială

scris de Misu Andrei
73 afisari

Alianța USR PLUS are două obiective importante în perioada imediat următoare, a spus Dacian Cioloș, la Digi24. „Noi nu renunțăm la alegeri locale în două tururi pentru primari, în cazul în care nu putem organizare alegeri anticipate acum”, a spus fostul premier. Liderul PLUS a completat că strategia PSD de blocare a alegerilor anticipate este „antisocială”.

„Alianța USR PLUS a susținut încă de anul trecut ideea alegerilor parlamentare anticipate ca fiind singura soluție pentru a putea readuce stabilitatea politică în România. Stabilitate politică nu înseamnă să ai un guvern minoritar, un guvern care nu poate să treacă proiecte de legi, un guvern care nu are susținere în Parlament. În aceste condiții, după ce am sacrificat alegerile locale în două tururi, acum dacă guvernul Orban a căzut și obiectivul nostru este să susținem procedura care să ne ducă la declanșarea alegerilor anticipate, deci să avem o majoritate care să voteze împotriva instalării guvernului. Să spun altfel: să nu existe o majoritate care să voteze pentru instalarea acestui guvern, să facem același lucru și a doua oară, ca să dăm posibilitatea președintelui Iohannis apoi să dizolve Parlamentul pentru anticipate”, a declarat Dacian Cioloș, vineri, la Digi24.

„După organizarea acestor alegeri, noi sperăm, pentru că lucrurile nu se rezolvă doar cu organizarea de anticipate, noi sperăm să putem construi o majoritate în viitorul Parlament care să poată modifica Constituția, să dea posibilitatea președintelui să dizolve Parlamentul în situații de criză, cum e cea de acum, și să nu mai umblăm cu artificii – să fie un partid în situația de a vota împotriva propriului premier desemnat – ca să rezolve o problemă de criză politică. În momentul de față e singura soluție pe care Constituția ne-o permite și vom merge în această direcție”, a adăugat președintele PLUS.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult