Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dan Barna: „Cele două mari partide vor să scoată Alianța USR-Plus din peisaj”

Dan Barna: „Cele două mari partide vor să scoată Alianța USR-Plus din peisaj”

scris de Misu Andrei
73 afisari

Președintele USR, Dan Barna, a spus la Digi24 că alegerile anticipate sunt soluția pentru a ieși din criza politică în care se află România, deoarece Guvernul nu poate adopta reformele necesare, pentru că sunt blocate de Parlament. Pe de altă parte, Barna spune că alegerile anticipate sunt „un ghici” și că alegerea primarilor în două tururi sunt o perspectivă tot mai îndepărtată, ceea ce ar sugera că PSD și PNL „vor să scoată Alianța USR-Plus din peisaj”.

„Iată că suntem în fața secvenței către anticipate, pentru că e singura soluție pentru a ieși din criză. La momentul acesta trebuie schimbată şi Constituţia, fiindcă este ca o haină veche care e ruptă la coate şi scurtă la mâneci, care nu mai cuprinde realitatea actuală a României. De aceea e nevoie de o reformă constituţională foarte importantă, în care, în situaţie de criză, să poţi avea anticipate, să te întorci la popor. Pentru că altfel vedem un PSD care nu mai are legitimitate deloc – rezultatele de anul trecut au confirmat – care ţine Parlamentul captiv şi face toate aceste bătăi de joc, din punctul meu de vedere, a ceea ce înseamnă perspectiva de ieşire din criză”, a spus Dan Barna.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult