Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dan Barna rămâne președintele USR in urma votului intern

Dan Barna rămâne președintele USR in urma votului intern

scris de Misu Andrei
60 afisari

Președintele USR, Dan Barna, a anunțat miercuri, la finalul scrutinului intern că aproixmativ 75% dintre membrii de partid au votat să rămână în fruntea partidului. Din cei 17 000 de membri ai partidului au votat aproximativ 9 600, astfel prezența la vot a fost de 51,5%. Votul s-a desfășurat pe parcursul a 5 zile.

Membrii USR au răspuns la următoarea întrebare: „Considerați că Dan Barna ar trebui să își dea demisia de la conducerea USR?”. 24% au votat pentru și 74,4% au votat împotrivă.

„Interpretez acest mesaj prin faptul că trebuie să strângem rândurile, prin faptul că experiența de la prezidențiale ne îndreptățește și ne obligă să contăm, să continuăm să construim perspectiva pentru locale și pentru guvernare”, a declarat Dan Barna.

În interiorul partidului scrutinul a fost boicotat de mai multe filiale ai căror lideri au fost nemulțumiți de intenția lui Barna de a supune la vot dacă partidul îl mai vrea președinte. Printre organizațiile care au boicotat scrutinul se numără organizația Iași, condusă de Cosette Chichirău și organizația Cluj, unde este un alt lider care îl contestă pe Barna, senatorul Mihai Goțiu.

Mesajul este unul clar și necesar. Mergem mai departe. Am depășit această chestiune cu efecetele alegeri prezidențiale.Continuăm analiza, dar strângem rândurile și ne întărim la nivel local”, le-a transmis Dan Barna celor care au votat pentru ca el să își dea demisia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult