Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dan Șova, înapoi în PSD. Ce decizii a mai anunţat Ponta

Dan Șova, înapoi în PSD. Ce decizii a mai anunţat Ponta

scris de A.B.
12 afisari

Comitetul Executiv (CEx) Național al PSD reunit, vineri, la Sinaia, a decis, în unanimitate, revocarea deciziei de excludere din partid a lui Dan Șova, a declarat președintele formațiunii politice, premierul Victor Ponta.

sovaAm supus la vot și CEx, în unanimitate, a decis să revocăm decizia luată la precedentul CEx de excludere a domnului Dan Șova. (…) A demonstrat în această lună și jumătate că vrea să fie în PSD și că vrea să fie cu noi’, a declarat Ponta, într-o conferință de presă.

Întrebat de când poate reveni Șova în partid, liderul PSD a replicat: ‘Se poate întoarce în partid de azi. Șova revine în echipă’.

Şova fusese exclus din partid împreună cu senatorul Mircea Geoană şi primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie, în noiembrie anul trecut.

Şova şi senatorul Ilie Sârbu sunt suspecţi în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Președintele PSD, Victor Ponta, a confirmat dizolvarea conducerii organizațiilor sectoarelor 1 și 5 din cadrul Organizației PSD București, decizia fiind luată de Comitetul Executiv Național al partidului, la propunerea liderului organizației, Ecaterina Andronescu.

Președinții interimari ai PSD sector 1 și 5 sunt deputații Dan Tudorache și Cristian Rizea, a precizat Ponta.

„Nu sunt tensiuni. La propunerea d-nei Andronescu, președinta organizației, am dizolvat organizațiile de la sectorul 1 și sectorul 5, i-am numit pe domnii deputați dl. Tudorache, coordonator la sectorul 1, dl Rizea la sectorul 5, și au primit ca sarcină ca, până la Consiliul Național, să vină cu un proiect de restructurare a organizației de București în ansamblul său, în așa fel încât să mergem în alegerile locale și parlamentare cu o structură puternică în municipiul București”, a declarat Victor Ponta într-o conferință de presă.

El a adăugat că nu își dorește să plece nimeni din partid, dar nimeni nu poate fi ținut cu forța.

„Noi nu ne dorim să plece nimeni. Va pleca, cineva, înțeleg în alianță cu PNL-ul, înseamnă că atunci acolo e locul lor, nu are rost să-i ținem cu forța pe cei care se simt mai apropiați de doamna Gorghiu sau de dl Blaga”, a adăugat președintele PSD.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult