Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dan Şova, trimis de Ponta la Muzeul Holocaustului din Washington

Dan Şova, trimis de Ponta la Muzeul Holocaustului din Washington

scris de Marius Bâtcă
8 afisari

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a fost demis din funcţie şi trimis la plimbare de liderii partidului. În perioada următoare, Şova pleacă la Washington pentru a se documenta pe problema Holocaustului.

Dan Sova (foto:Agerpres)

Declaraţiile purtătorului de cuvânt al PSD, potrivit cărora evreii din România nu au avut de suferit, au stârnit reacţii în lanţ din partea oamenilor politici si nu numai. Cel mai tare s-au supărat liderii PSD care au hotărât sa-l demită din funcţie pe Dan Şova.

A făcut o mare gafă. Am exprimat punctul de vedere al PSD, care este în totală contradicţie cu ceea ce a zis Dan Şova şi mi-am cerut scuze în numele partidului. Cred că trebuie să plătească pentru gafa pe care a făcut-o, a declarat Victor Ponta pentru Agerpres.

L-am anunţat de azi că nu mai activează ca purtător de cuvânt al PSD până nu pleacă la Muzeul Holocaustului de la Washington, să vadă cu ochii lui ceea ce au am văzut şi eu şi ce s-a întâmplat în România cu evreii care au fost omorâţi şi în România şi în Transnistria, şi mai departe”, a continuat Ponta.

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România ‘Elie Wiesel’ şi-a exprimat profundul dezacord şi indignarea faţă de declaraţiile purtătorului de cuvânt al PSD, Dan Şova, făcute luni la postul de televiziune „The Money Channel”, în timp ce senatorul îşi exprimă regretul dacă afirmaţiile sale au fost greşit înţelese.

149 comentarii

Ciu Huhu 10-03-2012 - 00:42

Extrem de agresivule terorist nebun Tomi din cauza ta si a celor ca tine etnia ta va fi rasa definitiv de pe fata Pamintului, nebunule!

tomi 10-03-2012 - 14:09

Tu si cei ca tine,veti fi cenusa si praf pina cind poporul lui Dumnezeu va dansa peste cenusa vostra,si va trai in bunastare 1000 de ani.

digital 10-03-2012 - 14:15

hahaha…..să trăiești în visu ăsta 1500 de ani…ești mai bou ca Hitler…și ăla vroia un reich….văd că asociezi ideile lui,noului tău reich…hahaha…cât de ipocrit ești,individule!

Ciu Huhu 10-03-2012 - 15:01

Sinteti poporul lui Satana stapinul Iadului, nu al lui Dumnezeu, faptele voastre extrem de ticaloase o spun!
Faptele tale de terorist al Netului extrem de agresiv chizofrenic stau marturie!

tomi 10-03-2012 - 15:07

Du-te ciu ciu nebunu si dormi mai departe,ai murdărit aerul de cum ai apărut.
tomi

luca d 10-03-2012 - 18:06

Se ştie că învingătorii rescriu întotdeauna istoria în favoarea lor, astfel că de multe ori lucrurile sunt întoarse taman pe dos, albul devine negru şi negrul devine alb.
« …în ianuarie 1941, câteva sute de legionari, majoritatea lideri, în frunte cu Horia Sima s-au refugiat în Germania unde au fost internaţi în lagărele de concentrare de la Buchenwald, Dakhau, Rostock etc., alături de deţinuţii politici germani: comunişti, mai ales, majoritatea evrei.
După război, toţi legionarii din aceste lagăre au fost eliberaţi şi şi-au refăcut viaţa în Europa Occidentală, iar lor li s-au alăturat alţi legionari refugiaţi din Ţară. Cei mai mulţi dintre legionari au ajuns la o situaţie socială şi materială frumoasă, unii excelând de-a dreptul, inclusiv în lumea academică.
Deşi în Occident s-a declanşat imediat după război cunoscuta vânătoare de nazişti, prin care evreii i-au căutat spre a-i pedepsi pe toţi cei care săvârşiseră crime împotriva evreilor în timpul războiului, nimeni nu i-a acuzat pe legionari pentru cei 120 de evrei ucişi, chipurile, în ianuarie 1941, la Bucureşti. Legionarii nu şi-au schimbat numele, s-au afirmat public prin nenumărate publicaţii anti-comuniste, au continuat să activeze politic sub titulatura de Mişcare Legionară, cu sediul central în Spania, cunoscut de toată lumea etc. Nu era nici o problemă pentru un Simon Wiesenthal să-i găsească şi să-i ia la întrebări pe legionari.
De ce nu au fost „deranjaţi” de nimeni legionarii refugiaţi în Occident? Simplu de răspuns: pentru că serviciile de informaţii, în frunte cu cele evreieşti, ştiau bine că legionarii nu uciseseră nici un evreu în ianuarie 1941. Dacă cineva i-ar fi acuzat şi cercetat juridic pe legionari pentru crimele petrecute în ianuarie 1941, cercetarea penală risca să ducă la dezvăluirea faptului că „rebeliunea legionară” fusese de fapt o diversiune menită să discrediteze Mişcarea Legionară şi s-o scoată de la guvernarea României. Risca să descopere că printre strategii şi organizatorii rebeliunii legionare se aflau mulţi evrei comunişti. » Sursa: Altermedia
Ca de obicei scursurilor nici macar SICTIR nu le adresez.

प्रिंस Parpanghel Carpathians 10-03-2012 - 18:18

E van GHELISTULE , iarasi ai deraiat pe gheatza subtire a legionarismului ! Am cunoscut un fost sef de cuib, eliberat in 1964 si care mi-a relatat ca la bulaul de 20 de ani s-au imprietenit si cu cativa evrei ortodoxi, si au ajuns la concluzia ca mai multe lucruri sant apropiate, si putine diferite. Dar o intelepciune de aceasta natura apare unde suferinta este comuna si dusmanul se delimiteaza exact !

tomi 10-03-2012 - 20:42

Citez opere alse legionar LUCA D.(EMENTUL) :
==După război, toţi legionarii din aceste lagăre au fost eliberaţi şi şi-au refăcut viaţa în Europa Occidentală, iar lor li s-au alăturat alţi legionari refugiaţi din Ţară. Cei mai mulţi dintre legionari au ajuns la o situaţie socială şi materială frumoasă, unii excelând de-a dreptul==
Ai perfecta dreptate,acei legionari romani au ajuns in stare materiala buna cu tot aurul si valorile jefuite de la evreii pe care i-au ucis in mod bestial.
Auzi LUCA d,mentul daca nu retagi toate textele tale mincinoase si instigatoare pentru specia de debili ca urbos ciu ciu si digital iti promit ca va plinge si ma-ta din groapa.Sa-ti ti gura legionar imputit ce esti ; ma mir ca nu te-am depisatat pina acum sa nu mai poti croncani din pliscul tau.
TOMI

digital 10-03-2012 - 20:56

tomi este terrorist-hamas,i-am găsit dosarul…..

tomi 10-03-2012 - 21:09

….dar de faptul ca iei câte 20 $ pe textele tale pe zi de la IHH,
organizația islamistă turcă,antiisrareliană,ai uitat sa pomenești jigodie….

tomi 10-03-2012 - 21:23

Se vede cit esti de incult,IHH este IHH== intra pe internet si vezi cine sint,noi avem prinzonieri citiva din ei si vezi sa nu ajungi pe miinile noastre ca bine n-are sa-ti fie.
tomi

luca d 10-03-2012 - 20:03

In Mişcarea Legionară au activat şi români de naţionalitate evreiască: Ana Maria Marin (soţia lui Vasile Marin, căzut în Spania), Cătălin Ropală, instructor legionar, autorul carţii “Batalionul de la Sarata”, Vasile Noveanu, medic, comandant legionar, ministru al Statului Naţional-Legionar, alţi doi fraţi ai doctorului Noveanu, compozitorul Paul Constantinescu, care, sub influenţa educaţiei legionare, scrie Oratoriile în stil bizantin de Craciun şi de Paşti, după cum marturiseste, precum şi multi simpatizanţi.
Printre acestia scriitorul şi gazetarul Felix Aderca, despre care Mihail Sebastian scrie în “Jurnal”: “Aderca pe care l-am intalnit aseară la cercul sefard unde am vorbit amândoi despre Baltazar, îmi spunea că deploră moartea lui Codreanu, care a fost un mare om, o apariţie genială, o forţă etică fără seamăn şi a cărui moarte de sfânt este o pierdere ireparabilă”. (pag. 195)
Un alt argument. În celebra mistificare intitulată Istoria RPR, autorul Mihail Roller, evreu comunist, cât a fost el de mincinos, nu pomeneşte nimic de „rebeliunea legionară” şi nici de cele 120 de cadavre, adică nu spune că s-ar fi produs un pogrom în ianuarie 1941.
O recomandare http://www.scribd.com/doc/29240587/HOLOCAUSTUL-MISCAREA-LEGIONARA-Radu-Mihai-Crisan

प्रिंस Parpanghel Carpathians 10-03-2012 - 20:13

Sursa ta este neavizata. Cauta si vei gasi ,ca doar un singur evreu a fost membru la legionari, de la inceput si pina la sfarsit !Nu ma fa sa-l caut, nu se merita efortul! REStul sant povesti !

प्रिंस Parpanghel Carpathians 10-03-2012 - 20:37

Ti-ai semnat singur …condamnarea !O Lord, punish this villain!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 10-03-2012 - 20:56

@digimanuela: Dobitoc.ulle , momentan ma ocup cu o actiune umanitara, in sensul ca igenizez blogul de GUNOAIE ca alde tine,urbos/sobru & Fuck you all .. orifiicile mother!

tomi 10-03-2012 - 21:01

प्रिंस Parpanghel Carpathians este medic iar Tomi inginer mecanic proiectant.==Asta pentru cultura ta generală imbecilule,iar tu academician digital ai terminat patru clase primare la fără frecventă,acum știi tot despre noi.

digital 10-03-2012 - 21:06

hahaha…da mă prost ce ești,am înțeles..
tu ești Mengele iar alalalt cretin e Albert Speer…ce tari sunteți…Heckle and Jeckle….
hahaha…dați un film cu voi,să râdă toată lumea

digital 10-03-2012 - 21:02

vezi că ți-a crescut tensiunea,bagă-te la loc în gaură să-ți revii,guzgan bălos,și mai șterge-te de spume că nu poți respira,vezi eu am grijă să nu pătzițzi ceva,idioților….kk-m-aș pe voi….

प्रिंस Parpanghel Carpathians 10-03-2012 - 21:04

Drága ARADI barátom, most dugni! Aszta kibaszot mamayukat !Baratod !

digital 10-03-2012 - 21:09

mi se rupe-n p**ă de voi…hahaha

tomi 10-03-2012 - 21:38

=digitalus neandertalus=Eu nu ași fi chiar așa de sigur in locul tău dementule cine este amator și cine nu, și eu zic să ai un pic de răbdare înaite de a trage concluzii.
tomi

प्रिंस Parpanghel Carpathians 10-03-2012 - 21:34

@ kktdigi :Sa nu-ti dispretuiesti niciodata …adversarii !

digital 10-03-2012 - 22:17

dacă vreți de acum vă scriu doar în limba voastră,păsărească,ca să nu vă mai fac de k-k-t pe forum,ok?!

प्रिंस Parpanghel Carpathians 10-03-2012 - 22:51

@digiKKT: Tu ,semidoctule nici romaneste nu le prea ai. Numarul de cuvinte folosite sant reduse, dovada primitivismului si calitatii inferioare. Ai avea posibilitatea sa porti un dialog civilizat ,pe macar 5\6 limbi de circulatie internatinala, cretinopat retardat, gonoi !

प्रिंस Parpanghel Carpathians 10-03-2012 - 23:07

Lassa ,o adresa,si al dreaq, daca nu …o sa-ti placa. Cu strigaturi stramosesti GARANTAT 100%. @dxn : poate ,stii tu ceva concret,despre pullavenciudigi! Fac …cinste!

tomi 11-03-2012 - 00:23

प्रिंस Parpanghel Carpathians dragă prietene lasă-l pe dement să ia aer,nu vezi că se sufocă,mai face un infarct si noi vom fi de vină.
Digital debilus==prietene arădean nu ca te-as contrazice este bine primitiv si redus,crapă de invidie ca noi ne primim salariile in dolari pâna el le ia in frunze iar salarul nostru pe o zi el o ia odata pe lună,vorba ceea fiecare după merite. Adevărul însa este că l-am terminat pe dobitocul iar frates-o geaman urbos a fost la înmormintare,si-a îngropat ciinele,asa că a fost singurul fascist de pe linia verde.
tomi

luca d 11-03-2012 - 08:57

N-am ce să retrag pentru că nu eu am zis :

„Antisemitismul Mişcării era de natură religioasă şi naţională, nu rasistă.” Andreas Hillgruber (evreu)

” Sunt român basarabean si am fost, cu întreaga familie a mea, cu neam de neamul meu de români abandonaţi în 1940 ruşilor…ne-au hăituit, ne-au terorizat, ne-au ars cărţile, ne-au lăsat fără părinţi, ne-au deportat – când nu ne-au asasinat – ei, bolşevicii ruşi cu slugile lor credincioase : evreii.” Paul Goma

“Familia tatălui meu era originară din Moravia. Acolo, …, comunităţile evreieşti … nu erau cuprinse de nerabdarea evreilor din Galiţia răsăriteană de a se strecura, pe furiş, în rândurile din faţă.” Stefan Zweig (evreu)

“cel mai rău s-au comportat evreii: 80 % au dezertat din armată în timp de război, alţii, şi mai rău: i-au ajutat direct pe nazişti să înainteze pe străzile din Cracovia sau Lodz… Evreii aflaţi în teritoriile cotropite de sovietici „au salutat în masă armata invadatoare şi introducerea noilor reguli, inclusiv cu arma în mâini” (p. 25-26). Anume această parte a evreilor pro-sovietici a colaborat activ cu organele represive, în primul rând, cu NKVD-ul; ei s-au transformat în „pătura locală a agenturii Puterii sovietice” (p. 26). Andrei Burovskii: “Marele Război Civil. 1939-1945″’

”Mareşalul Antonescu a făcut tot ce a putut pentru a îmblânzi soarta evreilor expuşi la persecuţia germanilor nazişti (…)El a dat paşapoarte în alb, pentru a-i salva de teroarea nazistă pe evreii din Ungaria, a căror viaţă era în pericol.” Wilhelm Filderman (evreu)

„Datorez viaţa Mareşalului Antonescu”.Teşu Şlomovici (evreu)

Celelalte citate au fost din Mihail Sebastian, Shimon Peres, Alexandru Şafran, M. Carmily, Yuri Szleskine, A. Duţu, C. Botoran, Alex. M. Stoenescu.

Înjurând, nu mă înjuraţi pe mine ci pe autorii din care am citat, majoritatea fiind evrei..

Nu vreau să mai citez şi din scriitorul israelian Boas (Boaz) Evron ca să nu facă “amicii” atac de cord, pentru ca nu cred că au inimă. Se pare că deşi au adoptat religia mozaică, Khazarii n-au devenit evrei.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult