Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dăncilă s-a făcut de râs cu premierul Estoniei

Dăncilă s-a făcut de râs cu premierul Estoniei

scris de P.C.R.
21 afisari

Momente jenante la ceremonia de inaugurare a Consulatului Onorific al Estoniei la Constanța. Sub privirea Vioricăi Dăncilă, prim-ministrul eston, Jüri Ratas, a fost nevoit să aranjeze personal steagul țării sale, arborat invers de către organizatori. 

Viorica Dăncilă şi premierul Estoniei, Jüri Ratas, au fost prezenţi duminică la Universitatea Ovidius cu prilejul inaugurării Consulatului Onorific al Estoniei la Constanţa. Ceremonia a început cu intonarea imnurilor celor două ţări.
Apoi, Jüri Ratas a sesizat că steagul ţării sale, pus între cel al României şi cel al Uniunii Europene, fusese aşezat invers şi a îndreptat eroarea, în aplauzele celor prezenţi.

Apoi, el şi-a susţinut discursul, declarând că Estonia are acum două consulate onorifice, unul în Bucureşti şi celălalt la Constanţa.

“Estonia are acum două consulate onorifice, unul în Bucureşti, iar celălalt la Constanţa. Astăzi putem spune că steagul eston flutură într-o regiune importantă a României. Estonia are peste 200 de consulate în peste 87 de ţări. Mă simt onorat că următorul consulat este aici, în Constanţa. Estonia şi România au o relaţie foarte bună. Iar acesta este un moment crucial pentru a întări relaţia noastră”, a afirmat premierul Estoniei.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că ultimele zile au fost importante pentru intensificarea relaţiilor dintre cele două ţări.

“Aş putea spune că ultimele zile au fost deosebit de importante pentru intensificarea relaţiilor bilaterale şi economice între România şi Estonia. Am avut discuţii cu primul ministru al Estoniei legate de intensificarea cooperării economice, am vorbit despre dorinţa României de a împărtăşi din experienţa şi expertiza în privinţa digitalizării, despre dorinţa României de a împărtăşi experienţa Estoniei în ceea ce priveşte preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”, a spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a uitat numele omologului său eston, Jüri Ratas, în cadrul conferinţei de presă comune susţinută sâmbătă la Constanţa, după inaugurarea primului zbor dintre Tallinn şi Constanţa, scrie News.ro. În momentul în care premierul a vrut să spună că este onorată să îl aibă alături de ea pe premierul eston, aceasta i-a uitat numele şi se uita în jur aşteptând ca cineva din apropiere să i-l reamintească.

„Am participat astăzi (sâmbătă – n.r.) la un eveniment deosebit de important, inaugurarea primului zbor direct, sezonier, între România şi Estonia. Am avut onoarea să am lângă mine prim-ministrul Estonian Jüri… Ratas si vreau să vă spun că zborul a durat doar două ore şi jumătate, serviciile au fost foarte bune, iar echipajul deosebit de amabil”, a spus premierul Viorica Dăncilă la începutul conferinţei de presă comune cu prim-ministrul eston.

În momentul în care a anunţat că a avut onoarea să îl aibă alături pe premierul Estoniei, Dăncilă a spus doar „Jüri”, după care, timp de câteva secunde se vede cum se uită în stânga ei pentru ca cineva să îi şoptească şi celălalt nume al şefului Guvernului de la Tallinn. După această pauză, spune mai incet „Ratas” şi apoi reia numele întreg: Jüri Ratas.

Momentul în care premierul Dăncilă a uitat numele lui Jüri Ratas este în jurul minutului 0:50 din înregistrarea conferinţei postată pe site-ul Guvernului.

La finalul evenimentului, la ieşirea din Universitatea Ovidius, Viorica Dăncila a fost huiduită de aproximativ zece persoane, aflate pe trotuar lângă clădirea instituţiei de învăţământ.

Unii dintre ei aveau tricouri pe care scria „Fără penali” şi au scandat  „Demisia”, „Ruşine să vă fie”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult