Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Dâncu: Era în interesul Opoziţiei să treacă legea MAI

Dâncu: Era în interesul Opoziţiei să treacă legea MAI

scris de D.P.
6 afisari

Vasile Dâncu susţine că alianţa de guvernare este cea mai disciplinată coaliţie, chiar dacă este fragilă.

Vasile Dancu, directorul IRES

Vasile Dâncu

„Se vorbeşte mult despre fragilitatea acestei puteri. Părerea mea este că e doar una dintre speranţele opoziţiei. Mi se pare cea mai disciplinată, fragilă statistic, cantitativ, matematic, dar cea mai consistentă, disciplinată coaliţie, pentru că este condusă direct de Traian Băsescu, care ştie cum să-şi ţină sub ascultare vaporul. Restul sunt jocuri, pe care evident cred că le pot face UDMR sau minorităţile, pentru că de asta au venit în politică, dar cred că această coaliţie a funcţionat coerent de fiecare dată”, a spus Dâncu pentru romanialibera.ro.

Vasile Dâncu a adus în discuţie şi situaţia de la votul pentru proiectul de lege prin care ar fi putut fi  disponibilizaţi 8.500-10.000 de salariaţi ai MAI. Însă opt deputaţi ai coaliţiei s-au abţinut, iar alţi opt nu au apăsat pe nici unul din butoanele aparatului de vot, iar legea nu a fost adoptată.

Fostul senator PSD este de părere că electoral ar fi fost în avantajul opoziţiei ca legea să fie adoptată. „Cred că ultimul vot pe legea MAI a fost un test, în care toată lumea a trişat. Să ne gândim foarte tactic: nu cumva opoziţia ar fi avut tot interesul ca să treacă legea ca să antagonizeze 10.000 de familii? Făcând un calcul de reţea ar însemna cam 30.000 de familii, asta înseamnă cam 100.000 de mii de voturi. Au câştigat alegerile la 100.000 de voturi şi la mai puţine. după cum am văzut ultima dată. La 70.000 de voturi a câştigat Traian Băsescu. Acum cred că mai degrabă se măsoară forţele, nu este adevărata bătălie”, a spus Vasile Dâncu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult