Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Daniel Barbu – candidatul ALDE la Primăria Capitalei

Daniel Barbu – candidatul ALDE la Primăria Capitalei

scris de A.P.
13 afisari

Senatorul Daniel Barbu este candidatul ALDE la Primăria Capitalei, a anunțat duminică seara, într-o emisiune la Antena 3, copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, păzit de SPP

Daniel Barbu

Chiar astăzi după-amiază am avut o reuniune a conducerii ALDE și ceea ce era în laboratoare de o bună bucată de vreme, semnalele pe care noi le-am dat au fost unele neutre și atunci speculațiile s-au întețit cu privire la o posibilă candidatură a mea. De multă vreme am avut această soluție în vedere și anume profesorul universitar doctor Daniel Barbu, senator, fost ministru al Culturii, președinte al Organizației ALDE București, prin urmare un om care are și vocația politică, și pregătirea profesională și poziția politică actuală în cadrul ALDE cea mai potrivită pentru a candida la București”, a precizat Tăriceanu.

El a susținut că Daniel Barbu este „cea mai serioasă și prestigioasă figură” a unui candidat pentru Primăria Capitalei.

„Dacă o să ne uităm la profilul tuturor candidaților la Primăria București, din partea partidelor, pot să apreciez fără să încerc să îi jignesc pe ceilalți că Daniel Barbu este cea mai serioasă și prestigioasă figură a unui candidat la Primăria Bucureștiului. Am vrut să arătăm că noi privim această problemă a unui candidat cu toată responsabilitatea și simțim o anumită datorie și anume să prezentăm un om care întrunește un set de calități, o sumă de calități care să arate aprecierea pe care o dăm noi Bucureștiului și bucureștenilor, alegătorilor, respectul față de alegători”, a spus liderul ALDE.

Potrivit acestuia, ALDE nu a venit cu o candidatură improvizată, ci a pus la dispoziția electoratului un om care s-a dedicat problemelor Bucureștiului.

„Nu am venit cu o candidatură improvizată, nu am venit cu o candidatură a unei persoane aduse din afara partidului pentru că nu găsim. Ce am avut mai bun am pus la dispoziția bucureștenilor ca să îi dea votul de încredere, un om care este prin profilul său politic și profesional un adevărat liberal, un om de cultură, un om care s-a dedicat problemelor Bucureștiului cum probabil puțin știu. Vă dezvălui aici în premieră faptul că profesorul Barbu, în anul 1981, împreună cu câțiva colegi au trimis o scrisoare la UNESCO prin care atrăgeau atenția asupra distrugerii monumentelor patrimoniu din București”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Copreședintele ALDE a precizat că formula pe care Daniel Barbu o va propune bucureștenilor va fi aceea a unor referendumuri pe marile probleme. „Se vor trimite plicuri cu chestionarul referitor la referendum la fiecare cetățean. Acesta nu va trebui să cheltuiască nimic, va completa formularul. Plicul este timbrat și trimis înapoi la primărie. Voința cetățenilor, așa cum va rezulta în urma votului, va fi materializată în deciziile care vor fi obligatorii în acel moment pentru Consiliul General și cele locale”, a arătat Tăriceanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult