Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Daniel Breaz, fostul ministru al culturii, demisionează din PSD, un partid „slab, incoerent, fără strop de logică în decizii”

Daniel Breaz, fostul ministru al culturii, demisionează din PSD, un partid „slab, incoerent, fără strop de logică în decizii”

scris de Misu Andrei
68 afisari

Fostul ministru al Culturii Daniel Breaz, senator de Alba, anunță că demisionează din Partidul Social Democrat. PSD, în formula actuală, are „vocația de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică, fiind lipsit de mentalitatea învingătorului și cu acute semne de victimizare”, a scris Daniel Breaz pe Facebook. 

„Este atât de frumos să știi unde mergi, să îți cunoști direcția, spunea Samuel Beckett. Îi dau dreptate pentru că mai bine de două decenii am avut o direcție clară, sub umbrela unor principii și obiective cu care am rezonat. O cultură organizațională pe care o înțelegeam și la construcția căreia am pus umărul. PSD a fost un partid care avea întipărit în carta fundamentală a valorilor datoria de a servi interesul public. Iar această dimensiune, corelată cu dorința mea – acel <ce mă mână în luptă>, motivația personală – m-au determinat să fac pasul spre politică”, explică Daniel Breaz.

El mărturisește apoi că partidul l-a dezamăgit.

„Prezentul mă contrazice într-un mod brutal și mi-a înfățișat un PSD slab, incoerent, fără strop de logică în decizii. Un leadership haotic și distanțat de reprezentarea intereselor cetățenilor și a celor care au crezut în acest partid. Nu se mai gândește pe termen mediu și lung, ci doar de azi pe mâine și într-o paradigmă a supraviețuirii personale. S-a renunțat la proiecte pentru folosul societății și s-au pus pe masă calcule ale puterii – un semn al disperării care au îndepărtat partidul de idealuri și obiective înalte. Toate acestea m-au determinat să închei parcursul politic alături de partidul în care am crezut că pot aduce plus valoare în societate. Din păcate, PSD în formula actuală are vocația de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică. Lipsit de mentalitatea învingătorului și cu acute semne de victimizare, cultura organizațională actuală a privat partidul de elementul esențial pentru o construcție sănătoasă: încrederea. Iar această realitate o vedem nu numai noi, cei care am crezut în PSD, ci și votanții noștri. Cum să mai aibă, la rândul lor, încredere în noi?”, adaugă fostul ministru al Culturii din Guvernul Dăncilă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult