Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Daniel Dăianu şi Anca Alexandrescu, consilieri de stat în Guvernul Ponta

Daniel Dăianu şi Anca Alexandrescu, consilieri de stat în Guvernul Ponta

scris de D.S.S.
82 afisari

Daniel Dăianu şi Anca Alexandrescu au fost numiţi în postul de consilieri de stat al premierului Victor Ponta, deciziile fiind semnate de premier şi publicate vineri în Monitorul Oficial

Daniel Daianu si Anca Alexandrescu

Până la semnarea acestei decizii, Dăianu a lucrat tot ca şi consilier pe probleme economice al preşedintelui PSD Victor PontaDaniel Dăianu, doctor în economie, a fost ministru al Finanţelor, în perioada decembrie 1997-septembrie 1998, după ce anterior, în 1992, a fost ministru adjunct al Finanţelor. El a lucrat şi ca economist şef la Băncii Naţionale a României, post din care a fost numit ministru în decembrie 1997.

Dăianu a fost europarlamentar în perioada 2007-2009, fiind candidat din partea PNL. Pentru a ocupa postul de europarlamentar el a demisionat în decembrie 2007 din Consiliul de Supraveghere al Băncii Comerciale Române, post ocupat din septembrie 2005. În octombrie 2009, Dăianu a încercat să revină la BNR, candidând ca independent pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie, însă nu a găsit sprijinul necesar în Parlament.

În timpul regimului comunist, din 1976 până în septembrie 1978, el a lucrat la Direcţia de Informaţii Externe (DIE), din MAI. În octombrie 2007, în perioada candidaturilor pentru Parlamentul European, el a afirmat că a intrat în DIE deoarece astfel putea să studieze în străinătate.

Anca Alexandrescu, fost consilier pe probleme de comunicare al lui Adrian Nastase in perioada in care acesta conducea Guvernul, va coordona în Guvernul Ponta Departamentului de Comunicare, avand rang de secretar de stat. Anca Alexandrescu a lucrat pe postul de consilier de comunicare al fostului premier Adrian Nastase, in perioada 2001-2004, si al primarului general al Capitalei Sorin Oprescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult