Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Darius Vâlcov este noul Ministru de Finanțe. Aviz favorabil

Darius Vâlcov este noul Ministru de Finanțe. Aviz favorabil

scris de A.B.
3 afisari

Darius Vâlcov este noul Ministru de Finanțe. El a primit luni avizul favorabil al comisiilor reunite de Buget Finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor, cu 18 voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”, fără nicio abţinere.

Darius Vâlcov este noul Ministru de Finanțe.

Darius Vâlcov este noul Ministru de Finanțe.

Întrebat de deputatul Andreea Paul care este principala autocritică pe care şi-ar face-o pentru prestaţia de până în prezent la Ministerul Bugetului şi pentru ce s-ar felicita, Vâlcov a afirmat că-şi reproşează nereuşita de a negocia cu Fondul Monetar Internaţional reducerea TVA, dar în schimb a reuşit negocierea unui deficit „bun pentru România”.

„Îmi reproşez că nu am reuşit să negociez cu FMI reducerea TVA, dar mă felicit că am reuşit să negociez cu acelaşi Fond obţinerea unui deficit bun pentru România”, a spus Vâlcov.

El a afirmat totodată, răspunzând altei întrebări, că îşi depune demisia dacă veniturile prevăzute pentru 2015 nu se vor realiza până la finele anului.

„Îmi dau demisia dacă la sfârşitul anului nu se realizează veniturile prevăzute. (…) Vă provoc să facem un pariu: eu spun că voi mări veniturile la buget, dumneavoastră spuneţi că, dimpotrivă, vor scădea, caz în care îmi dau demisia. Cum cresc veniturile? Cred că propunerea noastră cu loteria a fost o idee bună şi aşteptăm rezultatele”, a spus el.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult