Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Datoriile PNL: Patriciu plateste, Patriciu dicteaza

Datoriile PNL: Patriciu plateste, Patriciu dicteaza

scris de Ziua Veche
1 afisari

Ziuaveche.ro a intrat in posesia unor noi documente care atesta ca PNL are multe facturi neplatite din campania electorala pentru prezidentiale finalizata cu un esec pentru liberali, fiind vorba acum de un litigiu existent intre PNL si SC Editura Impact. Documentele demonstreaza faptul ca liberalii au de achitat o datorie de 367.469,52 RON reprezentand servicii publicitare catre aceasta societate.

 

 

Conform documentelor incheiate la concilierea directa (vezi facsimil pag 1), ce a avut loc in luna ianuarie intre cele doua parti, s-a cazut de acord ca liberalii sa-si achite datoria catre SC Editura Impact in sase luni, lunar PNL trebuind sa toarne in contul acestui agent comercial 60.000 lei (vezi facsimil pag 2).

Gura pacatosului Catarama

In ziua Congresului organizat pentru desemnarea noii echipe de conducere din fruntea Partidului National Liberal, Viorel Catarama – la acea ora candidat pentru functia de presedinte al liberalilor – reclama faptul ca partidul a acumulat, pana acel moment, o datorie fata de terti de aproximativ doua milioane de euro. La acel moment toata lumea l-a blamat pe omul de afaceri, de aici tragandu-i-se patronului Elvila excluderea din partid. Crin Antonescu a spus ca e o exagerare a lui Catarama si ca nici vorba de astfel de datorii.

Un BPC 100% obedient

Surse din PNL au declarat in exclusivitate pentru ziuaveche.ro ca omul de afaceri Dinu Patriciu s-a oferit sa plateasca toate aceste facturi, dar a pus cateva conditii. „Patriciu a conditionat acest lucru de alcatuirea unui birou politic suta la suta obedient. El a dispus eliminarea in primul rind a lui Calin Popescu Tariceanu din Biroul Politic Central (la presiunea parlamentarilor a fost acceptat ca invitat) si a tuturor celor care au avut o pozitie echilibrata fata de PDL si de Traian Basescu”. Aceleasi surse ne-au spus ca „victime colaterale, in acest razboi al orgoliilor din PNL, sunt Radu Cimpeanu, Mircea Ionescu – Quintus dar si Teodor Melescanu”. Sursele citate ne-au precizat si faptul ca „Patriciu se opune ca cei veniti in PNL in urma protocolului incheiat cu Actiunea Populara, Smaranda Enache si Max Badin, sa fie invitati la lucrarile BPC, desi Congresul a aprobat prelungirea intelegerii cu Alianta Populara a lui Emil Constantinescu”. Toate aceste dispozitii date de finantator si acceptate de Antonescu, i-au adus lui Patriciu, in partid, porecla de Hitler.

Alt milion de euro datorie

Ziuaveche.ro a prezentat recent un contract incheiat de PNL cu o societate ce ii apartine deputatului si vicepresedintelui liberal Relu Fenechiu – SC La Rocca SRL, din care rezulta o datorie ca o datorie de 945.455 euro a partidului urma sa fie platita tot de Patriciu. Conform unor insemnari olografe ale secretarului general adjunct al PNL Ion Brad, suma de aproape un milion de euro urma sa fie achitata esalonat, prin firma Marine Resources Exploration International SRL. Registrul Comertului arata ca Marine Resources Exploration International are in actionariatul sau si pe Dinu Patriciu in calitate de administrator – persoana juridica. Firma lui Fenechiu SC La Rocca SRL se obliga prin contract sa livreze liberalilor 214.000 bucati de paturi inscriptionate, 99.000 de bucati de seturi constituite din caciula si fular inscriptionate si 53.334 de treninguri inscriptionate, a caror valoare se ridica la 945.455 euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult