Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Guvernul, dat în judecată de PNL. Află de ce

Guvernul, dat în judecată de PNL. Află de ce

scris de A.H.
1 afisari

PNL a dat în judecată Guvernul și cere anularea Ordonanței 45/2014. Aceasta ar modifica nepermis legislația specifică care se referă la alegerile pentru Președinția României și îi creează premierului Victor Ponta mai multe avantaje în alegeri.

Președintele PNL, Klaus Iohannis.

„Am dat în judecată Guvernul pentru anularea Ordonanței 45/2014, Ordonanță care modifică nepermis legislația specifică care se referă la organizarea alegerilor pentru președintele României. Noi am făcut atunci când a apărut ordonanța, în repetate rânduri, apel la Avocatul Poporului pentru a ataca acest act normativ, din păcate nu s-a făcut acest lucru și atunci ne-am simțit obligați să atacăm noi act act normativ”, a spus Iohannis într-o conferință de presă.

El a adăugat că într-un stat democratic, așa cum este România, nu se poate ca Guvernul, condus de viitorul candidat la prezidențiale, să modifice, cu foarte puține luni înainte de scrutin, legislația care se referă tocmai la alegerile prezidențiale.

„Dacă ar rămâne nesancționat acest act normativ, Victor Ponta, prin instrumentele guvernamentale, și-a creat un avantaj competițional, lucru pe care îl considerăm noi și Comisia de la Veneția că ar fi inacceptabil. Dacă rămâne așa, va fi creată premisa unei fraude electorale masive, încurajând votul multiplu. Guvernul schimbă un articol de lege care introduce posibilitatea de a vota oriunde în țară. E suficient să scrii o declarație pe propria răspundere că nu ai votat în altă parte și nici nu vei vota în altă parte și votul îți este luat în considerare. Așa ceva încurajează turismul electoral”, a menționat președintele liberal.

5 comentarii

mircea 05-08-2014 - 14:54

Joianus Kalus ce sa faca si e sa baliga nitel,ca si asa a pierdut sustinerea germanilor,mancanear

Ionel 05-08-2014 - 15:19

Subiect examen bacalaureat 2015
Un primar obtine sase case din meditatii la 15 RON ora de meditatie. In cat timp a reusit sa obtina atatea case? Bifati varsta reala a primarului:
a) 180 de ani
b)5000 de ani
c) 1800 de ani

Ionel 05-08-2014 - 15:25

In realitate Joiana Klaus e un pseudonim si numele real e Connor MacLeod si are in jur de 500 de ani.

salut 05-08-2014 - 16:23

Pai cum adica … „avantaj Ponta”? Nu spuneau cracaneii astia pedelici basisti ca doar sa se anunte caTindatul „de dreapta” si toata pop-ulatiunea il voteaza mai ceva ca pe Groza in ’46? Ponta le-a facut o favoare: da omul o declaratiune cum ca nici n-a votat nici gura nu-i miroase, da fuguta la sectia de votare si pune stamp-ula pe catindatul „de dreapta” . Ca s-a plictisit cu salariul intreg, il vrea redus cu 30%. Pai nu? Acum de ce se sperie Joiana lu’ Claus?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-08-2014 - 16:39

Care guvern ? ! ?
Dar mai ale SS , care pnl ? ! ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult