Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce a fost amânata aprobarea Bugetului pe 2015

De ce a fost amânata aprobarea Bugetului pe 2015

scris de Z.V.
7 afisari

Şedinţa de guvern pentru aprobarea bugetului de vineri, 12 decembrie, a fost amânată după erori găsite la introducerea unor cifre.

De ce a fost amânata aprobarea Bugetului pe 2015 (foto:ziarulunirea.ro)

De ce a fost amânata aprobarea Bugetului pe 2015 (foto:ziarulunirea.ro)

Şedinţa specială de vineri a Guvernului, destinată aprobării proiectului de buget pe anul viitor, a fost reprogramată pentru ora 17:00. Guvernul a amânat şedinţa din motive tehnice legate de închiderea pe cifre a unor poziţii de filă bugetară, guvernanţii constatând, vineri dimineaţa, că „s-au strecurat” unele erori la introducerea datelor, potrivit unor surse oficiale citate de mediafax. „Introducerea datelor a fost încheiată vineri dimineaţa, la ora 5.00, iar după ora 9.00, când situaţia a fost verificată centralizat, s-a constatat că s-au strecurat unele erori”, au arătat sursele.

În acelaşi timp, reprezentanţii Guvernului transmit că amânarea este cauzată de faptul că nu a fost încheiată procedura de introducere a datelor în sistem de către toate ministerele şi autorităţile. „Este o situaţie tehnică, dar bugetul nu poate fi transmis la Parlament cu anexe incomplete”, susţin reprezentanţii Guvernului. Iniţial, şedinţa a fost pregătită pentru ora 10.00.

Miercuri, premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor să lucreze „non-stop” la proiectul de buget pentru anul viitor, astfel încât documentul să fie finalizat până vineri, la ora 10.00, când a fost programată şedinţa specială de guvern, şi să fie transmis Parlamentului în aceeaşi zi. Luni, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta a declarat că PSD propune ca votul în Parlament să fie pe 21 decembrie,o dată cu jurământul lui Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte. Guvernul a ajuns la un acord cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană pentru ca deficitul bugetar pe care va fi construit proiectul de buget pe anul viitor să crească de la 1,4% la 1,83% pe cash, incluzând o alocare de 0,4% pentru cofinanţarea proiectelor UE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult