Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce a plecat Pleşu de la Cotroceni: Nu avea “rost să-mi pun pielea pe băţ”

De ce a plecat Pleşu de la Cotroceni: Nu avea “rost să-mi pun pielea pe băţ”

scris de Ziua Veche
2 afisari

 Andrei Pleşu  a vorbit la Iaşi, în cadrul dezbaterii prilejuite de „Premiile Nobel sau premiile MTV”, despre motivele care au stat la baza plecării sale din rândul consilierilor preşedintelui Traian Băsescu. Fostul consilier prezidenţial susţine că simţea că stă pe bani publici de pomană şi, în plus, „îşi punea pielea pe băţ”, informează Realitatea.net.

 

 „Am constatat că nu mai am o vârstă pentru experimente, că stau pe bani publici de pomană, în care prezenţa mea nu este utilă şi nu are rost să-mi pun pielea pe băţ. Îmi creştea zilnic tensiunea până la 18, motiv pentru care ajungeam la spital. După ce am plecat mi-a scăzut. Şi totuşi, mi se reproşează că eu l-am ales pe Băsescu, că l-am sprijinit. Orice livrezi publicului român este nemulţumit, dar aste este bine, suntem un popor pretenţios”, a spus Andrei Pleşu, citat de Adevărul.

 La finalul discuţiei, Andrei Pleşu a fost rugat să facă o comparaţie între cum imaginea lui Ceauşescu a fost promovată forţat ca model timp de peste trei decenii şi cum presa liberă din ziua de astăzi transformă în modele personaje ca Gigi Becali şi Dan Diaconescu .

 „Răspunsul este simplu şi oarecum brutal. Înainte eram dominaţi de teamă şi acceptam situaţia dintr-o frică aproape fizică oarecum explicabilă până la un punct. În prezent suntem manipulaţi de prostia proprie. Acuma, care este mai simpatica, frica sau prostia, este greu de analizat, dar rezultatele sunt de multe ori asemănătoare”, a comentat Andrei Pleşu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult