Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE. 16.43. De ce ar putea demisiona ministrul Muncii

UPDATE. 16.43. De ce ar putea demisiona ministrul Muncii

scris de Z.V.
4 afisari

UPDATE. 16.43. Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declara că soţia lui se va retrage din funcţia de consilier din cadrul proiectului „Şansa la demnitate” derulat de Asociaţia Parteneriat Eiroactiv Bistriţa şi finanţat din fonduri UE şi guvernamentale. El a spus că pentru consilierea pe care o oferea, soţia sa era plătită cu 8.000 de lei lunar.

————–

UPDATE. 15.28. Rezultatul verificării pe care o întreprinde Agenţia Naţională de Integritate în privinţa unui eventual conflict de interese va fi hotărâtoare pentru decizia ministrului Muncii, Ioan-Nelu Botiş, cu privire la depunerea sau nu a mandatului său.

„Eu sper că o să vină foarte repede această decizie (a ANI – n.r.), această verificare. Şi, sigur, efectele sunt clare. Dacă este un conflict de interese, demonstrat în termeni juridici, soluţia este demisia”, a afirmat ministrul Muncii, citat de Agerpres.

——————–

UPDATE 09.25. Ioan Botiş, ministrul Muncii, a ajuns în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate. Inspectorii ANI verifică un posibil conflict de interese.

——————-

Un ONG are sediul acasă la Ioan Botiş, iar soţia ministrului este consilier la acelaşi ONG pentru un proiect finanţat din fonduri UE prin Ministerul Muncii.

Ioan Botis, ministrul Muncii, ar putea demisionaPotrivit site-ului timponline.ro, Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa are sediul pe strada Cloşca nr. 3 din Bistriţa, adresă la care locuieşte şi ministrul Ioan Botiş. Această asociaţie a participat vineri la Bursa locurilor de muncă, organizată de AJOFM Bistriţa, fiind reprezentată de Alina Căpraru, şefa de cabinet a deputatului Ioan Botiş. Organizaţia implementează un proiect numit „Şansa la demnitate”, finanţat de Uniunea Europeană, Guvernul României şi Fondul Social European POSDRU 2007-2013.

Asociaţia are la dispoziţie 2,13 milioane de lei (21 de miliarde de lei vechi) din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul naţional (circa 2 miliarde de lei vechi). Contribuţia beneficiarului este de 44.000 de lei.

Minstrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat luni pentru Mediafax, că din punct de vedere juridic nu are nicio legătură cu ONG-ul care a primit fonduri UE şi la care consilier de proiect este soţia sa, menţionând că nu există conflict de interese, dar dacă va fi afectată imaginea PDL, demisionează.

„Chiar dacă nu este vorba de un conflict de interese, trebuie luată în calcul varianta demisiei, întrucât un astfel de subiect dezbătut în mass-media nu face bine imaginii partidului. Dacă este o problemă de moralitate şi afectează partidul, îmi dau demisia fără discuţii”, a spus Botiş. El a precizat că asociaţia foloseşte o cameră din imobilul în care locuieşte el în Bistriţa, dar pentru acest lucru nu primeşte niciun ban.

Botiş a mai spus că asociaţia are un sediu care momentan este ocupat de nişte utilaje şi de aceea foloseşte temporar o încăpere din locuinţa sa pentru întâlniri. „Din luna august (2010, n.r) cred că s-au mutat. Ocupă doar o cameră, în care se întâlnesc. Nu ne cer bani, nu am nicio treabă. Asociaţia este o iniţiativă pe care am susţinut-o de când eram la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă„, a spus ministrul.

1 comentariu

Didos 19-04-2011 - 09:01

Nu este vinovat ! De unde sa stie el de incompatibilitate ,de etica si morala, daca nu l-a invatat nimeni ? Eu zic sa nu-si dea demisia , caci ar fi un caz unic in Romania si nu ne trebuie asa ceva. Pe de alta parte aceste ONG-uri, se inmultesc ca ciupercile ! Trebuie sa fie o smecherie cahiar daca sunt „nonprofit „! Probabil ca acolo se dau salarii „europene” ! Chiar nu stiu, dar banuiesc ca romanii nu s-ar inghesui asa la ele, daca n-ar fi si o halvita generoasa acolo.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult