Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce ar vrea Dan Diaconescu demisia lui Băsescu

De ce ar vrea Dan Diaconescu demisia lui Băsescu

scris de M.A.
5 afisari

Dan Diaconescu ar vrea demisia lui Traian Băsescu. Cu o condiţie: dacă îl va desemna premier pe Victor Ponta. Anterior, DD-ul din PP afirmase că îl vrea pe Ponta premier, dar că “partidul său” nu îl va vota.

Dan Diaconescu

De ce ar vrea Dan Diaconescu demisia lui Băsescu

Dan Diaconescu este simplu membru în partidul care îi poartă numele. Cu toate acestea, un consilier prezidenţial ameţit l-a invitat oficial, în “calitate de preşedinte”, la negocierile privind desemnarea premierului. Chiar dacă Administraţia Prezidenţială a revenit asupra deciziei, Dan Diaconescu a declarat sâmbătă, la RTV, că va face parte şi el din delegaţia PP-DD care va merge luni la Cotroceni la consultările cu Traian Băsescu. „E o problemă delicată, care ţine de procedură şi diplomaţie. E adevărat, invitaţia de la Preşedinţie a venit pe numele meu, Dan Cristian Diaconescu, ca preşedinte al PP-DD, acolo se spune doar preşedinte. Sigur, puteau să adauge preşedinte onorific. (…) Eu am propus, în delegaţie fiind admişi doar cinci oameni, să participe primii patru în ierarhia partidului plus subsemnatul, ca să nu fie o dovadă de impoliteţe din partea mea la adresa instituţiei prezidenţiale”, a spus Dan Diaconescu întrebat cine anume va reprezenta PP-DD la consultările de la Cotroceni în vederea desemnării premierului.

Întrebat ce anume intenţionează să-i transmită şefului statului la întrevedere, Dan Diaconescu a răspuns: „Aş vrea să-l rog ca după ce-l va numi pe domnul Victor Ponta, pentru că înţeleg că-l va învesti pe domnul Ponta ca premier, aş vrea să-l rog să-şi dea şi demisia. Fiindcă dânsul a spus că nu-l va numi niciodată pe Ponta premier şi atunci mă gândesc că ar fi cea mai potrivită interpelare din partea grupului PP-DD la adresa preşedintelui. E adevărat că am mai avut şi alţi lideri care au promis că pleacă din politică dacă Băsescu se reîntoarce – cazul Crin Antonescu. Chiar Băsescu spunea astă-primăvară că nu va numi niciodată un copilot de curse în funcţia de premier„.

El a adăugat că va merge la Cotroceni în calitate de „membru al PP-DD„. „Adeziune ca membru al PP-DD a trebuit să semnez pentru a candida împotriva lui Ponta la Târgu-Jiu. Încă mai sunt membru, dar probabil în scurtă vreme nu voi mai fi, pentru a-mi putea relua oficial emisiunea la OTV. Delegaţia PP-DD va fi condusă de preşedintele partidului, doamna Simona Man. E şefa noastră, a tuturor. PP-DD e singurul partid parlamentar condus de o femeie”, a afirmat fondatorul PP-DD.

3 comentarii

ValVerde 16-12-2012 - 07:27

Mai lamaitza, nu e nepoliticos sa nu te duci daca te-au invitat din greseala.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-12-2012 - 07:42

La dandanescu ar fi o veritabila PLEASCA sa ajunga la treycoceni dupa ce in prealabil Tolea Ciumac la indesat LIVE de viu in TOMBERON ! Dae nu cred ca vom avea ocazia sa fie alaturi de …contzinutul tomberoanelor …tb !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-12-2012 - 08:31

Am fost instiintzat ca STIRBONE si-a anuntzat demisia din ppdd! Din ce rahat ,s-a extras singur ! Dandanescu de parnaie nu va scapa nici asa! Iar senatorul Tudor Barbu va face parte din MENAJERIA PARLAMENTARA ,daqa nu se accidenteaza iarasi grav cu pixul !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult