Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce e Boc dat în judecată

De ce e Boc dat în judecată

scris de D.P.
5 afisari

Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, l-a dat în judecată pe premierul Emil Boc pentru ca a demis-o din functie.

emil_boc

De ce e Boc dat în judecată

„Am înţeles că doamna Andreescu m-a dat în judecată. Eu cred că am luat o decizie corectă. Primul ministru are posibilitatea să demită orice demnitar pe care îl numeşte prin decizie. Am luat acea decizie în cunoştinţă de cauză şi considerând că în acel moment, în privinţa prejudiciilor de imagine pe care le-a adus Guvernului şi se pare şi din perspectiva conflictelor de interese confirmate de ANI, se impune schimbarea din funcţie a doamnei Andreescu„, a spus Boc.
Primul ministru a precizat că în acest caz nu poate fi acuzat de abuz în serviciu atâta timp cât cel care numeşte are dreptul să şi revoce, iar demnitarii au un statut specific, sunt numiţi ca şi secretarii de stat prin decizie a primului ministru care face oricând şi în orice moment o evaluare şi poate să demită un asemenea demnitar. Boc a spus că nu a mai avut nicio discuţie cu Daniela Andreescu de când aceasta a fost revocată din funcţie şi că nu ştia da faptul că îl va acţiona în judecată.
Premierul a adăugat, potrivit Agerpres, că în ”cazul Andreescu” este în derulare o anchetă care a început încă din momentul în care aceasta a fost demisă.  „Trebuie să se aplice legea”, a punctat primul ministru.
Daniela Andreescu, fost secretar general al Guvernului, a introdus două acţiuni la Curtea de Apel Bucureşti prin care solicită instanţei anularea deciziei premierului Emil Boc prin care a fost revocată din funcţie şi contestă raportul prin care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declarat-o în conflict de interese.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult