Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce e fericit Traian Băsescu

De ce e fericit Traian Băsescu

scris de A.B.
3 afisari

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe Philippe Le Houerou, vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală. El i-a mulţumit oficialului pentru împrumutul acordat României.

basescu

foto: alexandrumarin.ro

Deşi nu am Guvernul meu, programul cu FMI, UE şi BM continuă, ceea ce mă face foarte fericit. „Vă mulţumesc foarte mult că aţi aprobat împrumutul pentru România, în acelaşi timp apreciez foarte mult precondiţiile pentru folosirea banilor, care vor pune o presiune asupra Guvernului ca să-şi îndeplinească pe deplin obligaţiile asumate în acordul cu UE, BM şi FMI. (…) Acum eu sunt fericit pentru că, deşi nu am Guvernul meu, agenda programului cu FMI, UE şi BM este continuată. Singura şansă pe care o avem pentru viitor este competitivitatea. Dacă nu atingem competitivitatea, România nu va avea nicio şansă”, a spus Băsescu, în debutul întrevederii cu vicepreşedintele BM. El a adăugat că îl bucură continuarea programului pe care România îl are cu instituţiile financiare internaţionale, chiar dacă mai sunt anumite întârzieri în privinţa unor privatizări, în special cu privatizări ale managementului unor companii. La rândul său, Philippe Le Houerou a felicitat autorităţile române pentru munca grea şi a precizat că board-ul directorial a primit foarte bine progresele înregistrate de ţara noastră. Şeful statului român a mai spus că prin reforme structurale se poate ajunge la creşterea competitivităţii. „Probabil că următorul pas este să ne uităm la programele dedicate creşterii locurilor de muncă. Nu doar pentru românii care se află pe piaţa românească. Dar este uşor pentru noi să înţelegem, şi deja simţim această realitate, că oameni din Spania şi Italia încearcă să găsească o soluţie în România. Şi trebuie să fim pregătiţi când valul va fi mai mare decât este acum. Probabil la următoarea dvs misiune, aceasta trebuie să fie unul dintre principalele obiective”, a adăugat Băsescu. Vicepreşedintele BM a precizat că problema competitivităţii se află şi pe agenda europeană.

6 comentarii

ciufulici 18-06-2012 - 14:06

Jos dictatorul Basescu, si MEGA-DICTATORUL Ponta!
Scurt pe doi!

ciu huhu 18-06-2012 - 14:21

Dictatorul Basescu nu-i deloc feriicit pentru ca stie ca va fi demis curind!

ciufulici 18-06-2012 - 14:25

Hahaha, va pleca si ne lasa!
Sa vedem cati or sa-l regrete cand pleaca, caci depinde si de cine ii ia locul.
Daca vine unul si mai rau, un MEGA-DICTATOR ceausist?

ciu huhu 18-06-2012 - 15:50

STI PLATIT de dictatorul Basescu sa faci diversiune prosteasca, cretina pe Net!

ciu huhu 18-06-2012 - 15:51

Esti platit de dictator pentru diversiunea ta de pe Net!

ciufulici 18-06-2012 - 14:21

Basescu e fericit ca s-a gasit un mega-dictator de talia lui Ceausescu, pe la socialistii nostri. Cum a intrat in functie, a si inceput sa taie si sa spanzure, mai rau ca Victor Tepes, zis si Dracula.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult