Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce iese Ilie Năstase din politică

De ce iese Ilie Năstase din politică

scris de B.C.R
20 afisari

Fostul tenismen Ilie Năstase spune că, la finalul mandatului de senator, va ieşi din politică, pentru că nu se regăseşte în acest domeniu. El precizează că în politică sunt doar interese personale şi interese de partid, trebuie să minţi foarte mult, iar politicienii ”se iubesc doar pe ei”.

ilie_nastaseScandalurile între politicieni şi dintre partide mă deranjează foarte mult. Eu am intrat în politică ca să învăţ ceva bun, dar nu am învăţat nimic. Nu mă regăsesc printre aceşti oameni, şi nici ei printre mine. Cred că nu mă contactează alte partide pentru că sunt incomod. Deci, îmi termin mandatul şi rămân un simplu cetăţean”, a declarat Ilie Năstase la Realitatea TV.

„Toate lucrurile bune, toţi banii europeni se duc către bogaţi, toate relaţiile bune le iau ei, iar celorlalţi nu le dau nimic. Eu mi-am făcut treaba pe felia mea. Dacă toţi ne-am face treba pe felia noastră, cred că ţara ar duce-o mai bine, am fi toţi eroi. Noi ne certăm înainte să începem ceva. Cum, de exemplu, s-a întâmplat cu Christoph Daum: Comitetul Executiv l-a votat pe Daum, iar noi ne certăm pe ce o să facă el, dacă va ajuta sau nu echipa… Ce o să înţeleagă el? Că noi suntem nebuni. Dacă tot l-am pus acolo, haideţi să-l ajutăm. Asta e la noi: nu vrem să ajutăm să iasă bine. Şi mai e expresia «aşa e la noi, asta e».  Nu mai e aşa! Vreau altfel. Nimic nu e imposibil”, a adăugat el.

Întrebat de ce a decis să renunţe la politică şi dacă hotărârea sa are legătură cu fuziunea recentă dintre PMP şi UNPR, Ilie Năstase a răspuns: „Nu mai vreau, nu mă simt bine… Ce să caut acolo (în Senat – n.r.)? Acolo sunt doar interese personale şi interese de partid. Dacă aş avea puterea, le-aş interzice să pună drapelul României la partide. Pentru că nu merită, ei nu reprezintă România, ci ei se reprezintă pe ei. Ei se iubesc pe ei şi contractele pe care le fac (…) În politică trebuie să minţi foarte mult. În sport e altfel: fie câştigi, fie pierzi. În politică trebuie să minţi”, a spus fostul tenismen.

Ilie Năstase a mai spus că ”la Senat toţi sunt cam foarte bogaţi, acolo e intersul puterii şi al influenţei”.

”Eu nu m-am dus acolo să influenţez nimic. Eu nu votez ce îmi spune liderul de grup. Nu mă interesează fuziunea dintre PMP şi UNPR, nu ştiu cine sunt ceilalţi. Eu am intrat în UNPR pentru că eram foarte bun prieten cu Gabi Oprea, care este un om de cuvânt…. Nu am ce căuta cu Băsescu. Eu am semnat cu Gabriel Oprea, mergeam cu el în altă parte, dar aşa nu. Alianţa e bună pentru PMP, pentru că vin nişte senatori acolo de la noi (de la UNPR – n. r.). Pe Băsescu îl ajută foarte mult şi sigur că nici pentru UNPR nu e altceva”, a completat Ilie Năstase.

Congresele extraordinare reunite ale PMP şi UNPR au aprobat miercuri în unanimitate protocolul privind fuziunea prin absorbţie a celor două partide.

Senatorul UNPR Ilie Năstase a declarat, luni, pentru News.ro, că nu s-a decis dacă va părăsi partidul după fuziunea cu PMP, dar a precizat că i-au ajuns 10 ani cu un preşedinte „chior în Ţara Orbilor” şi că nu se duce la Traian Băsescu.

„A făcut alianţă cu Băsescu? Eu cu Băsescu nu fac nimic. Nu am treabă cu Băsescu. Nu pot să spun dacă ies din partid acum, dar eu nu mă duc cu Băsescu. Pe mine nu mă controlează nimeni, nu-mi spune nimeni ce să fac. Eu fac doar ce vreau eu. Îi felicit pe actorii care au decis să se retragă, foarte bine. Pentru mine discuţia e clară, eu la Băsescu nu mă duc. Mie îmi ajunge, am avut 10 ani un preşedinte chior în Ţara Orbilor. Şi acum să mă duc la el? Ce să fac, să mă uit şi eu într-o parte, sau ce să fac?”, a afirmat fostul tenismen Ilie Năstase.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult