Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce îl acuză Ponta pe Băsescu de lobby politic

De ce îl acuză Ponta pe Băsescu de lobby politic

scris de A.B.
8 afisari

Victor Ponta îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu de faptul că, deşi ocupă prima poziţie a ţării, face lobby în favoarea unei companii private în proiectul Roşia Montană. El  afirmă că un proiect de asemenea anvergură nu trebuie realizat prin lobby politic.ponta 

„Eu înţeleg că există interese private, ca peste tot în lume, care se împletesc cu cele politice. Nu se pot face însă proiecte de aceste gen pentru că le doreşte foarte tare un om politic, indiferent cum se cheamă. Mă refer evident la preşedintele Băsescu„, a spus Ponta, invitat la PRO TV.

Întrebat dacă îl suspectează pe şeful statului de ceva anume legat de acest proiect, Roşia Montană, premierul a arătat că nu doar că îl suspectează, ci îl şi acuză.

„Nu doar că îl suspectez, ci îl acuz de faptul că atunci când eşti în prima poziţie a ţării, sau a doua sau într-o poziţie atât de importantă, nu poţi să faci lobby pentru o companie privată fără a fi categoric considerat ca interesat, nu ştiu, poate politic, nu vreau să spun mai mult decât atât”, a spus Ponta.

El a susţinut că ar fi bine ca autorităţile să se pronunţe tranşant faţă de acest proiect, în condiţiile în care investitorii aşteaptă de mai mulţi ani un răspuns pozitiv sau negativ.

 „Ar fi bine dacă şi ei ar înţelege că un proiect de asemenea anvergură trebuie realizat nu prin lobby politic sau prin cheltuielile uriaşe pentru sponsorizarea mass-media, ci prin demonstrarea în faţa populaţiei, nu către presă sau preşedintele ţării, că acest proiect respectă criteriile de siguranţă legate de mediu, precum şi interesele statului român”, a apreciat premierul.

Întrebat dacă există un termen până la care şi-a propus să clarifice toate aceste lucruri, şeful Guvernului a răspuns negativ, adăugând că Ministerului Mediului trebuie să continue procesul de evaluare.

Premierul a declarat anterior că decizia care va fi luată de Guvern în proiectul Roşia Montană presupune îndeplinirea în prealabil a trei condiţii, respectiv existenţa unor garanţii privind protecţia mediului, realizarea unei renegocieri privind participaţia statului român şi decuplarea totală a proiectului de lobby-ul şi interesul politic.

El a adăugat că nu poate indica la acest moment dacă cele trei condiţii vor fi îndeplinite înainte de alegeri, după alegeri „sau poate niciodată”.

23 comentarii

Traian Basescu 13-05-2012 - 16:25

Bietul Victoras are o nevoie disperata de un conflict cu mine. Incepe si sa simta ca-i fuge pamantul de sub picioare si are nevoie disperata de ceva care sa atraga atentia de la neputinta sa, de la slugarnicia sa in fata FMI.

Victoras tata, ti-ai gresit omu’, Eu nu o musc la chestii din astea ieftine. Astea-s pentru razboiul tau cu alde Vanghelie si Geoana. Sigur ca si eu vreau un conflict intre noi. Numai ca acest conflict va incepe doar atunci cand boboru’ inebunit de asteptare va dori sa-ti bea sangele. Pana atunci voi fi conciliant, sau pur si simplu te voi ignora, lasandu-te sa joci singur la perete. Insa dupa aia, draga Victoras voi incepe sa te injungii metodic si gospodareste, pana nu va mai rmane nimic din tine. Vae victis!!!

Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă, Hă…

basesekoo_1 13-05-2012 - 18:01

Dupa cum puteti constata si singuri individul care este un uzurpator de calitati, eu fiind originalul,habar nu are ce vorbeste ,si dupa cum a afirmat si Cezar Preda, nu am fost explicitat de cei care aveau obligatia sa o faca. Emil a fost prea blind, iar uni si unele au lasat impresia ca voi fi mereu locomotiva , si nu au invatat nimic din lupta de clasa permanenta cu mogulii ,tonomatele si chiar cu o parte a electoratului.Daca se explica la timp ca numai cei multi, trebuie sa duca povara, iar cei destepti se vor sustrage, azi faceam si eu o bae in public, va imcantam cu vorbele mele de duh.Iar de Victoras , nu ma iau, el poate fi sansa mea si a voastra , Sa traiti bine!

Europeanuul 14-05-2012 - 09:15

In Romania statul de drept functioneaza strimb, coruptia este endemica atingand creneluri decizionale, politizarea administratiei, a institutiilor si clientelismul politic sint cvasi structurale. Risipa si fraudarea banului public, nivelul scazut al veniturilor fiscale ilustreaza trasaturile Romaniei in asa zisa perioada de tranzitie (trasaturi intilnite de altfel si in alte tari din flancul sudic si estic al Europei).

In 2004 dezbaterea reala nu a fost termopanele lui Nastase si nici flota, ci care dintre cei doi a fost un comunist mai simpatic. In 2009 dezbaterea a fost condusa de Basescu (presedintele „smecheros” jucator) si a fost focusata exclusiv asupra apararii Romaniei de moguli.

La toamna dezbaterile (USL) vor fi concentrate asupra depolitizarii institutiilor publice si asupra restabilirii echilibrelor macroeconomice (in prim plan). Masurile pentru atragerea fondurilor structurale si a investitiilor directe, reducerea evaziunii fiscale alaturi de crearea unui climat prielnic al afacerilor si relansare economica se pare ca sint principalele teme de preocupare a noului guvern.

P.S.
Electoratul e cam satul de injuraturi, schimonoseli, smecherii, petarde si fumigene.

ValVerde 13-05-2012 - 16:53

„Ar fi bine dacă şi ei ar înţelege că un proiect de asemenea anvergură trebuie realizat nu prin lobby politic sau prin cheltuielile uriaşe pentru sponsorizarea mass-media, ci prin demonstrarea în faţa populaţiei, nu către presă sau preşedintele ţării, că acest proiect respectă criteriile de siguranţă legate de mediu, precum şi interesele statului român”, a apreciat premierul

Poate ii spune cineva prim ministrului ca „sponsorizarea mass-media” indeplineste ceea ce cere el dupa virgula, adica „demonstrarea in fata populatiei”
Mai departe, ar trebui sa stie ca „lobby politic” inseamna justificarea in fata factorilor de decizie a „respectarii criteriilor de siguranta legate de mediu si intereselor statului roman”

Ori nu stie ce spune, ori se invirte in cercuri sa se auda vorbind.

Victoras, investitorii au un punct de vedere. E clar care e si e clar ca il vor prezenta cum cred ei mai eficient.
Daca exista o pozitie contrara, cei care o impartasesc pot adopta aceleasi metode atunci cind isi sustin punctul lor de vedere. (lobby, sponsorizari mass-media, etc) Ce dracu e asa de greu?

urbos 13-05-2012 - 18:20

Muistule(sau muisto) lumea NU vrea! Cu tot „lobiul” la Bashina si cu toata campania lor de reclame de cacat. Ai priceput? Chiar asa, ce dracu e atat de greu?

ValVerde 13-05-2012 - 21:41

Haha…”lume NU vrea”

ai facut tu vreo statistica, ai ceva date pe care te bazezi sau asta e din ejectiile nueronului tau putred.

urbos, mamitica, microb neimplinit, ia-o mai usor mama cu Basescu, ca ai membrane obosite si ai sa pleznesti

digital 13-05-2012 - 22:14

da tu ce statistici ai măi,verzitură?!

Mache 14-05-2012 - 02:38

Alea ale USL-ului care in pofida guitului cat China nu are sange sa-l suspende pe Chel. Singurul lucru care va opreste sa-l suspendati pe Kiombelix e faptul ca stiti ca sondajele voastre sunt masluite si ca iar va ciuruie la referendum. 😉 😉 🙂

Ciu Huhu 14-05-2012 - 15:45

Mache, te plateste bine dictatorul Basescu?

ValVerde 14-05-2012 - 16:22

degetel mei citeste odata ce am spus eu. Dupa aia incearca sa intelegi.

Te ajut:
Ideile principale erau ca atit campaniile mass-media cit si activitatea de lobby legal, sint activitati legitime care se aduc in sprijinul sau in combaterea unei actiuni. (mai ales cind e de interes national). In continuare, intre aceleasi idei principale, precizam ca ambele parti au dreptul sa foloseasca metodele respective.
Ultima idee principala a comentariuluii meu era ca Ponta nu da impresia ca intelege conceptele enumerate si le utilizeaza brambura, contrazicindu-se de doua ori in aceeasi fraza.

la care urbos raspunde „lume nu le vrea” referindu-se, banuiesc, la faptul ca lumea nu vrea investitii in minerit, (sau ma rog, nu e de acord cu modul cum se face investitia)

La care eu il intreb de ce crede el asta, si tu ma intrebi ce statistici am eu???

Zii tu acuma daca asta nu e dialogul surzilor.

digital 14-05-2012 - 16:47

”ai facut tu vreo statistica, ai ceva date pe care te bazezi sau …..”
ți se pare că sunt spuse de altcineva?!
dacă da,e ok,dacă nu,vezi cum le combini că o cam dai de gărdeanu!
măcar fii consecvent cu ceea ce afirmi!

ideile principale pe care dorești a le impune și argumenta sunt pe cât de fragile pe atât de subiective…ai un precedent în a fi părtinitor și cu prejudecăți mai mult decât fixiste!
nu știu cu ce te ocupi și nici nu mă interesează dar ai câteva probleme ”personale”,de rezolvat,doar tu,cu tine însăți!

ValVerde 14-05-2012 - 17:06

degetel,
„”ai facut tu vreo statistica, ai ceva date pe care te bazezi sau …..”
ți se pare că sunt spuse de altcineva?!”

=====

1. fara indoiala ca il intreb eu pe ce se bazeaza cind afirma ca „lumea NU le vrea”
Noteaza te rog ca eu nu am zis ca „lumea le vrea” deci nu am explicatii de dat.
2. „ideile principale” le argumentez, nu le impun.
Justifica-ti pozitia cu ceva mai bun decit acuzatii ca sint partinitor (bineintels ca sint, tin cu mine si cu ideile mele) daca ai idei opuse, silabiseste-le si explica de ce ai dreptate.
La fel cu prejudecatile. Pricipiile tale pot fi prejudecati pentru mine si viceversa.
Nu crezi ca decit sa arunci cu lozinci sterile ar fi mai bine sa iti sustii ordonat parerile?
3. Multumesc pentru grija pe care o arati fata de „problemele mele personale” te asigur ca nu e cazul sa te preocupi.

digital 14-05-2012 - 17:21

ia zi mă vale,dacă ești tu așa pe picioarele tale,de ce dreq ai mai plecat în state,și nu te-ai consacrat aici!
ca să-mi vii tu acum cu tot felul de justificări,pro și contra a nuștiu ce!
ori ai un interes oarecare,ori ești în cădere pe o pantă,pe care nici tu nu o mai poți controla!

Mache 14-05-2012 - 17:51

Digitale, trebuie sa intelegi o chestie simpla: Sigur ca Romania va ajunge pana la urma o tara civilizata in care creaturile de tepa ta vor fi mai degraba la Zoo decat in libertate. Insa asta cere foarte mult timp.

Cine a avut minte si nu a dorit sa-si prapadeasca cei mai frumosi ani ai vietii luptandu-se cu morile de vant a plecat prin alte parti si iata ca ne permitem acum sa radem cu gura pana la urechi de stupizenia, disperarea furibunda si ridicolul unora ca tine… 🙂 🙂 🙂

Multumit?!

ValVerde 14-05-2012 - 17:54

„ia zi mă vale,dacă ești tu așa pe picioarele tale,de ce dreq ai mai plecat în state,și nu te-ai consacrat aici!”

Nu m-am „consacrat” in Romania pentru ca nu ma lasa sistemul dupa care plingeti voi azi. Eu am plecat in plina Epoca de Aur. De cite ori ma apuca nostalgia dupa tara mea, vin aici pe forum si ma vindec. Ma uit la voi si la ce ati facut din Romania si sint fericit ca sint departe.

„ca să-mi vii tu acum cu tot felul de justificări,pro și contra a nuștiu ce!
ori ai un interes oarecare,ori ești în cădere pe o pantă,pe care nici tu nu o mai poți controla!”

Te intinzi in zonele rarefiate ale psihoanalizei.
Nu esti pregatit.

digital 14-05-2012 - 17:58

și atunci de ce latri mă make.p-aici?!
ți-e drag a lătra?!
ia povestește!
o dai pe feeling,mă oranj-ghutan-ule?!
tu vorbești mă de zoo?!
vai de su-la ta!
hahaha!

digital 14-05-2012 - 18:14

ați auzit?!
vale e fericit că e departe de România,dar mai intre ca să se vindece!!!
hahaha!
tu te auzi mă,vale?!
mai bine ai fi sincer,mă!
nu cu noi,cu tine,acolo unde ești,mă,și atunci nu ar mai fi nevoie să intri,să te vindeci!!!!
cu d-alde noi,că ș-așa sunteți prea plini de voi,dar vă vindecați,tot în România!
hahaha!
rău ați mai ajuns,mă…..vă compătimesc,sincer!!!

Mache 14-05-2012 - 18:23

Dijitale,

Afara e vant, sezonul de golf nu mai incepe odata, la serviciu am chiar numai niste chestii de rutina de rezolvat….

Zi-i si tu ce poate fi mai placut decat sa intru pe forum si sa rad cu gura pana la urechi de imbecilitatea si furia neputincioasa a unor starpituri de teapa ta? 🙂 🙂 🙂

digital 13-05-2012 - 17:50

ce nu vă e-n clar,idioților de mai sus?!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-05-2012 - 07:33

Constat (…cu satisfacseen)schimbarea de polaritate intre MacheL-ARDey si aka-kaTurbos allias atotturnatorul sandeldobrey ! Ma repeth: MacheL-Ardey poate sa se prezinte la ….colegiul de onoare al blogului sa ridice Actul de Recunoastere ( de antisemit) iar …sandeldobrey prineste un ..sullh de HArtie Igenica refolosita ca si adaos olfactiv ! Daca toot cu KKT-zi e la …purtator!

mariana 14-05-2012 - 11:57

urbos esti o lepadatura care sincer nu aici este locul tau intreabo pe mata daca nu cumva esti facut la betie si atunci vei constata ca esti o greseala umana.

Ciu Huhu 14-05-2012 - 15:44

”Mariana” esti un securist basist cu multe nume pe Net, te plateste dictatorul Basescu sa faci diversiune pe Net!

Mache 14-05-2012 - 16:09

Nu e facut la betie. E facut la posta betivilor 😉 🙂 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult