Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce mai bine tăceau actualii fruntaşi PNŢCD. Comunicatul integral

De ce mai bine tăceau actualii fruntaşi PNŢCD. Comunicatul integral

scris de P.C.R.
14 afisari

Principala opțiune a PNȚCD pentru alegerile europarlamentare este participarea la scrutin sub siglă proprie și liste proprii

12 motive pentru si impotriva reinvierii Aliantei DA

12 motive pentru si impotriva reinvierii Aliantei DA (foto: RTV.net)

În virtutea tradiției și a moștenirii Seniorului Corneliu Coposu, PNȚCD este dator să își asume rolul de principal apărător al românilor, al Statului de Drept și al viitorului României, în fața agresiunii USL

Principala opțiune a Partidului Național Țărănesc Creștin-Democrat pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2014 este participarea la scrutin sub siglă proprie și propunând liste proprii. A doua opțiune se referă la deschiderea PNȚCD pentru constituirea unei soluții politice comune a dreptei românești (Forța Civică, PMP, PD-L), doar în măsura în care aceasta se va forma urmând modelul promovat de Seniorul Corneliu Coposu. Acestea au fost principalele decizii adoptate, sâmbătă, 18 ianuarie, a.c., printr-o rezoluție a Comitetului Național de Conducere al PNȚCD, reunit la Brașov.

Potrivit rezoluției, PNȚCD consideră că gravitatea situației în care se află societatea românească sub guvernarea USL impune abandonarea ambițiilor politice deșarte, a trocului politic, și concentrarea eforturilor către apărarea românilor. ‘În virtutea tradiției noastre și a moștenirii Seniorului Corneliu Coposu, în calitatea noastră de singur partid care a refuzat întotdeauna compromisul politic de dragul puterii, afirmăm că este de datoria PNȚCD să își asume rolul de principal apărător al românilor, al Statului de Drept și al viitorului României, în fața agresiunii USL’, se arată în rezoluție.

‘PN?CD merge singur la alegri. PNȚCD are un singur partener: electoratul din România. Oamenii care vor să-și dea votul pentru valori și principii tradiționale. Asta e prima opțiune. A doua este aceea de a rămâne deschiși unor discuții pentru realizarea unei alianțe electorale de dreapta, dar numai sub rezerva că această Alianță să se constituie în baza valorilor și principiilor promovate de Corneliu Coposu’, a declarat președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu. Liderul creștin-democrat a precizat, însă, că timpul este destul de scurt, iar șansele ca Alianța pentru Dreptate și Adevăr să se înscrie la tribunal până la alegerile europarlamentare sunt destul de mici. ‘Din păcate, Alinața D.A. nu a fost, până în acest moment, înscrisă la Tribunalul București. Ne aflăm abia în prima fază procesuală, e posibil să fie contestată procedural’, a declarat Aurelian Pavelescu.

La rândul său, prim-vicepreședintele Vlad Moisescu a arătat că partidul dorește să meargă pe picioarele lui la alegerile europarlamentare. Cea de-a doua opțiune, a spus Moisescu, este legată și de contextul în care USL intenționează o tentativă de fraudă la aceste alegeri. ‘USL intenționează să lase urnele deschise, ceea ce noi consideram că reprezintă o tentativă de fraudă. Opțiunea de a discuta cu celelalte partide în jurul valorilor și principiilor promovate de seniorul Coposu este legată de apărarea votului de la europarlamentare de frauda care se pregătește’, a declarat prim-vicepreședintele PNȚCD. Vlad Moisescu a mai spus că, personal, crede că dacă scrutinul europarlamentar s-ar desfășura separat de referendumul pentru revizuirea Constituției, PNȚCD ar trebui să meargă, în mod clar, pe liste proprii la alegeri.

În cadrul ședinței CNC a fost prezentat și un sondaj de opinie comandat de PNȚCD, potrivit căruia partidul este cotat, la intenția de vot, cu 3,4%. ‘Sondajul infirmă alte sondaje care se tot dau publicității și în care PNȚCD nu este măsurat. În acest sondaj, Forța Civică și Mișcarea Populară apar sub PNȚCD’, a precizat Aurelian Pavelescu.

CNC al PNȚCD a mai aprobat o serie de interimate la conducerea organizațiilor teritoriale, în județele Iași, Argeș, Ilfov, Satu Mare și a mai decis cooptarea în structurile de conducere a unor personalități ale vieții publice culturale, diplomatice a țării.

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE AL PNȚCD

3 comentarii

BULA 19-01-2014 - 08:51

Niste jeguri, astia de la varful PNTCD. Numai securisti de-ai barosani.

UnUL 19-01-2014 - 09:17

Părerea ta.

UnUL 19-01-2014 - 09:17

De ce?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult