Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce merge Ponta la Parchet

De ce merge Ponta la Parchet

scris de A.B.
5 afisari

Victor Ponta dă asigurări că se va prezenta la Parchet dacă va fi chemat pentru plângerile privind participarea la Consiliul European.

ponta

foto: ziare.net

Premierul Victor Ponta a anunţat că se va prezenta la Parchet dacă va fi chemat în cazul unor plângeri penale faţă de participarea sa la Consiliul European în locul preşedintelui Traian Băsescu. „E normal. Mă prezint la parchet oricând. Ştiţi că eu la Parchet am fost zi de zi, şapte ani, aşa încât oricând merg cu plăcere la Parchet”, a spus Ponta în calitate de fost procuror. În context, el a susţinut că nu i-a luat preşedintelui Băsescu atribuţiile de reprezentare la Consiliul European. “După cum ştiţi, domnul Tăriceanu a participat la Consiliile Europene. Faptul că domnul Boc a renunţat la aceste atribuţii ale domniei sale este o decizie care îi aparţine. În rest, îmi doresc foarte mult ca după aceste momente să încercăm să reluăm o colaborare instituţională. Cred că am fi reuşit dacă eram un pic mai flexibili să ajungem la aceeaşi soluţie, dar prin metode mult mai elegante”, a explicat Victor Ponta. Întrebat de jurnalişti dacă respectă deciziile Curţii Constituţionale şi ale Parlamentului, el a spus că le respectă în egală măsură, dar Legislativul are o legitimitate mai mare decât a Curţii. „Sigur, în egală măsură. Aştept să decidem până la urmă, preşedintele are Curtea Constituţională, eu am Parlamentul şi când vorbim de legitimitate, totuşi, cea mai legitimă instituţie este Parlamentul”, a spus Ponta.

1 comentariu

gabi 29-06-2012 - 16:47

„Metode mult mai elegante”? Asta e limbaj de mafiot sau ce?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult