UPDATE, ora 19,07 – Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri Decretul prin care Parlamentul ales la data de 9 decembrie se convoacă în ziua de 19 decembrie, la ora 13,00, la sediul Senatului şi Camerei Deputaţilor aflat în Palatul Parlamentului, informează Administraţia Prezidenţială.
Traian Băsescu a spus că se va gândi în avion, în drumul de la Bruxelles la Bucureşti, dacă va convoca noul Parlament pe 19 decembrie, la ora 13,00.
El a reiterat vineri, la Bruxelles, că, imediat ce se va publica rezultatul alegerilor parlamentare în Monitorul Oficial, va convoca Parlamentul, punctând însă că trebuie să ţină cont să nu se suprapună funcţionarea a două Legislative.
„Imediat ce se publică rezultatul alegerilor în Monitorul Oficial, convoc Parlamentul, iar convocarea trebuie să ţină cont de un element esenţial: nu pot suprapune funcţionarea a două parlamente. Parlamentul actual îşi termină mandatul pe 19 (decembrie – n.red.)”, a precizat Traian Băsescu.
9 comentarii
Eu zc sa astepte pana pe 21 Decembrie, poate da Dumnezeu si vine sfarsitul lumii sau macar partial si mai scapam de cativa din ei .
Daca tot vine sfirsitul lumii, iti dau azi $10,000 pe casa ta (ai casa, nu e asa?) si intru in posesia ei pe 22 Decembrie.
Te bucuri si tu de niste bani, si de faptul ca am s-o iau in falci cind se darima sandramaua.
@wakka verte: In Tabulatzie libera ,rumegatoareo ! Ai vrutt la occident , stay dreaq ! Garajul l-ai igienizat , ca wakka nu emitzi pretentii sa fii tzesalata !
In loc sa te bucuri ca iti aduc obiectul muncii mai aproape…
Tot pe tine te las sa-mi cureti garajul si in Romania.
Esti guraliv si prost dar de shmotru esti bun…
Daca ai avea ceva in cap n-ai avea nevoie sa speli pe jos la altii.
Astea-s poante la vita verde. Dumnezeule!
ia d-aici,VITĂLĂU împuțit.poate
vei reevalua și reconsidera,poziția și atitudinea ta de secătură!
am zis….poate,deși slabe speranțe!
HAHAHA!
A fost o perioada in SUA, cind emigrantii veneau fara sa stie limba engleza, fara nici o calificare si fara sa aiba habar de vreun cuvint tehnic in aceasta limba. Ei isi gaseau loc de munca, munceau devotat si erau platiti bine. Mergeau la scoli si se perfectionau, invatau engleza, dar erau mereu angajati, gaseau locuri de munca, chiar daca unii dintre ei nici acum nu au reusit sa invete limba engleza. Atunci s-a putut crea o clasa de mijloc prospera, poate cea mai prospera din lume si cu o dinamica a realizarilor de invidiat pentru orice tara si economie. In 1969, peste 95% dintre barbatii cu virste intre 25 si 54 de ani, erau angajati. Acum sint milioane din aceasta categorie, care nu au un loc de munca si nici speranta de a-l gasi. Alte miliooane de americani muncesc cu salariul minim pe economie sau aproape. Stadiul de perspectiva al economiie americane va fi de a nu putea nimeni sa mai gaseasca un loc de munca, in special in zona industriala.
Politicieni le spun zilnic ca este OK si va fi si mai bine, ceea ce nu este in concordanta cu realitatea si cu perspectivele vazute de jos, din zona oamenilor care nu isi mai pot hrani familiile, sint sumbre.
In 2008, procentul celor ce aveau un loc de munca, din cei valizi, era de 63%, iar in 2012, procentul este sub 58%. Numarul lor se va micsora, dar intrebarea este pina unde se va merge? Vor putea acesti oameni sa supravietuiasca atit ei cit si familiile lor in aceste conditii? Cit va fi guvernul dispus sa ii tina si cit le poate oferii in concordanta cu inflatia care creste prin tiparire de bani si inapoierea dolarului “acasa”?
Pierderea locurilor de munca favorabile, in special cele de peste 20 de dolari pe ora, se manifesta intr-un mod accelerat si din ce in ce mai multe locuri de munca de sub 12 dolari pe ora apar in economie, lucru care face ca viata americanilor si canadienilor sa se transforme major, iar in plan social vedem transformari enorme la nivelul relatiilor de familie si in comunitati.
Este incredibil, dar SUA, are in acest moment cel mai mare procentaj de lucratori cu salariu minim pe economie, dintre toate tarile industrializate din lume. Mai exista sau mai se poate pune problema clasei de mijloc in aceste conditii sau a saraciei planificate??
Salariile, ca procentaj din PIB-ul American, sint la cel mai scazut nivel al tuturor timpurilor, un alt indicator pe care doresc sa il aveti in vedere si in Romania ca si cel dinainte, pentru ca acesti borfasi care conduc destinele Romaniei, atit Basescu, Ponta cit si intreg grupul de ministri si parlamentari, vor dori sa creeze locuri de munca, dar creindu-le sub aceasta forma, a saraciei si marea majoritate sa cistige salariu minim pe economie, mindrindu-se ca sint locuri de munca in Romania, este rusinea economiilor mondiale.
Unul din patru lucratori americani aduc acasa un salariu, care il situeaza impreuna cu familia sub limita calculata de saracie in SUA. Americanii au pierdut in ultimii patru ani, pe familie, un venit de peste 4.000 de dolari din cauza reducerilor salariale si gasirii altor locuri de munca mai prost platite, ca sa nu mai spunem de un eventual calcul al inflatiei si in general al costului vietii care include mai multi indicatori.
Peste 85% dintre cei care inca se mai situeaza in clasa de mijloc in SUA, considera ca este cu mult mai greu sa te mentii in clasa de mijloc in 2012 decit era in 2005 sau 2006.
Numai 24% din locurile de munca din SUA, sint declarate a fi cu salarii bine platite.
Care sint criteriile ca un loc de munca sa fie considerat unul favorabil? Am sa vi le spun pe scurt:
1. Sa fie platit ci minim 18,50$ pe ora, ceea ce inseamna la nivelul actual de preturi, cam acelasi salariu mediu care era in 1979.
2. Locul de munca trebuie sa furnizeze angajatului o asigurare de sanatate suportata de angajator, in cea mai mare parte.
3. Locul de munca sa fie cu acces la planul de pensionare sponsorizat de angajator.
In acest caz , nu ne miram ca peste 75% dintre locurile de munca sint prost platite. Aproximativ 80% dintre americani traiesc de la un salariu la altul, fara sa poata economisi nici un ban pentru situatii dificile.
Peste 53% din absolventii de invatamint superior cu diplome, cu virsta sub 25 de ani, nu au un loc de munca.
Citigrup, una dintre cele mai mari institutii financiare mondiale, a anuntat scoaterea in somaj a peste 11.000 de lucratori.
In acelasi timp trebuie sa ne gindim de ce acesti politicieni americani si chiar multi europeni au directionat ura pentru situatia economica actuala, catre cei bogati, ceea ce nu a mai existat niciodata in lagarul capitalist. De ce acum si de ce catre ei? Se asteptau oamenii care traiesc in societatea capitalista, sa continue un sistem corect sau sa aiba caracteristicile unui sistem socialist?
Cine ar putea sa ii invete pe cetatenii de rind care traiesc in tarile capitaliste, faptul ca un sistem hibrid nu functioneaza asa cum doresc cei ce conduc aceste tari. Foarte curind, foamea si lispurile majore ii vor indrpta catre o noua ideologie, catre o gindire economica si politica prin care vor intelege ca nu succesiunea liderilor poate aduce prosperitatea ci aderarea la un alt sistem, un sistem in care cel putin sa existe respect fata de cetateni si munca lor.
1. Iar va f-te grija de altii. Mai bine vedeti pe unde scoateti camasa in Romania aia a voastra pe care ati scofilcit-o.
2. Cine a scris articolul (din nou nu dai sursa) nu intelege nimic din problemele economice simple
3. Articolul e o insiruire de timpenii ridicole cu mare priza la idioti ca tine. Dimamica economica si piata muncii sint chestiuni obiective, pe care in general nu le poti controla
Ex: emigrantii aia pe care ii mentioneaza articolul stiau sa dea tare cu barosul. Angajarile celor fara nici o pregatire profesionala au scazut dramatic. Tehnologia a avansat si muncile repetitive sint facute mult mai ieftin in China. Daca esti american si esti slab calificat, lucrezi pe salariu minim sau te duci la scoala. Nici un guvern si in general societatea nu are obligatia de a crea locuri de munca pentru idioti. Asta e ce propavaduieste Bula. Economia libera se bazeaza pe initiativa privata si pe concurenta.
Nu faci fata? Stai cu $8.00 pe ora. (asa ca Bula sau ca tine, cu mentiunea ca le ajustati proportional, nu cred ca va plateste cineva pe voi $8.00 pe ora)
NPB, platit din taxe. Nu ai optiuni.
Nefericitule.
Mentalitate de manelist.
Nu e asa ca tu ai dreptul sa-l asculti pe Copilu Minune cu volumul la maximum, la trei dimineata, de zbirniie geamurile cartierului?
Daca vecinilor nu le place, nu au decit sa se mute in alt cartier. E casa ta !!!
Comments are closed.