Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce nu mai este Dăianu consilierul lui Ponta ?

De ce nu mai este Dăianu consilierul lui Ponta ?

scris de D.S.S.
4 afisari

Daniel Dăianu a fost eliberat din postul de consilier de stat al premierului Victor Ponta, din „motive personale”, după mai puţin de trei săptămâni de la numirea în această funcţie şi după ce a declarat că titulatura de „consilier de stat” este eronată, deoarece nu doreşte să fie remunerat.

Dăianu a fost numit consilier de stat al premierului la 11 mai. După publicarea în Monitorul Oficial a deciziei de numire, Dăianu a declarat însă că nu lucrează în aparatul guvernamental, deoarece nu doreşte să fie remunerat pentru activitatea de consiliere a premierului, şi că titulatura de „consilier de stat” este eronată.Până la semnarea deiziei de numire, Dăianu a lucrat tot ca şi consilier pe probleme economice al preşedintelui PSD Victor Ponta.

Daniel Dăianu, doctor în economie, a fost ministru al Finanţelor, în perioada decembrie 1997-septembrie 1998, după ce anterior, în 1992, a fost ministru adjunct al Finanţelor. El a lucrat şi ca economist şef la Băncii Naţionale a României, post din care a fost numit ministru în decembrie 1997. Dăianu critica, în luna februarie a acestui an, modul de utilizare a banilor publici, arătând că România a cheltuit pe investiţii mai mult decât Polonia sau Cehia, ca procent din PIB, cu o medie de peste 5% anual, dar rezultatele par să indice o alocare de numai 1-2%.

În august 2011, preşedintele Traian Băsescu l-a criticat pe Dăianu, spunând că a avut rezultate zero în Guvern, deşi are un renume indiscutabil de economist. Remarca a venit ca reacţie la unele comentarii făcute de Dăianu la adresa măsurilor economice luate de Guvernul Boc.

Dăianu a fost europarlamentar în perioada 2007-2009, fiind candidat din partea PNL. Pentru a ocupa postul de europarlamentar el a demisionat în decembrie 2007 din Consiliul de Supraveghere al Băncii Comerciale Române, post ocupat din septembrie 2005. În octombrie 2009, Dăianu a încercat să revină la BNR, candidând ca independent pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie, însă nu a găsit sprijinul necesar în Parlament.

În timpul regimului comunist, din 1976 până în septembrie 1978, el a lucrat la Direcţia de Informaţii Externe (DIE), din MAI. În octombrie 2007, în perioada candidaturilor pentru Parlamentul European, el a afirmat că a intrat în DIE deoarece astfel putea să studieze în străinătate.

4 comentarii

Mache 29-05-2012 - 21:46

Corabia se scufunda, sobolanii fug 😉

E normal ca omu’ nu vrea sa-si compromita CV-ul cu pozitia de consiglier economic al lui Ponta. Trebuie sa fii batut in cap ca sa nu vezi incotro se indreapta caruta USl-asa… 😉

salut 30-05-2012 - 01:41

„În august 2011, preşedintele Traian Băsescu l-a criticat pe Dăianu, spunând că a avut rezultate zero în Guvern, deşi are un renume indiscutabil de economist. Remarca a venit ca reacţie la unele comentarii făcute de Dăianu la adresa măsurilor economice luate de Guvernul Boc.”
==============
Fantastic. Nu credeam ca Basescu putea sa emita si o judecata corecta. Cred ca a fost una dintre putinele perioade de „trezie”.

urbos 30-05-2012 - 02:02

Handicapatul mache, bolnavmintal ca orice basist a priceput pe dos. Hahaha! In disperarea lor acesti dementi se agata de orice pai. Ce placere sa vezi taraturile astea zvarcolindu-se.
De vazut zvarcolirile viermilor basisti si la gunoiul uman Turcescu, pe aceeasi tema. Mori de ras. In ce hal se chinuia animalul Turcescu sa faca din rahat bici, cum Daianu ii explica simplu si calm care e treaba, dand peste botul infect al limbistului, care era din ce in ce mai isteric pentru ca i se darama sandramaua.

vodka 30-05-2012 - 02:50

Am impresia ca unii domni de pe aici sunt cam suparati pe domnul Basescu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult