Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce nu-şi asumă Băsescu comasarea alegerilor

De ce nu-şi asumă Băsescu comasarea alegerilor

scris de R. C.P.
195 Afisari

Preşedintele Traian Băsescu insistă pentru votul uninominal într-un singur tur, pentru că este modul corect prin care un electorat îşi poate selecta aleşii, adăugând că în ceea ce priveşte comasarea alegerilor nu este un suporter, dar este de acord dacă ea este justificată de ceva, cum ar fi reorganizarea administrativă.

„De aceea, insist pentru votul uninominal într-un singur tur pentru că este modul corect prin care electoratul îşi poate selecta aleşii. Ce facem cu uninominalul compensat? Îi aducem pe cei pe care i-a refuzat electoratul, într-un fel sau altul. Deci, una din soluţii pentru o clasă politică mai bună este votul uninominal într-un singur tur şi necompensat”, a declarat Băsescu, la o emisiune difuzată, duminică, de postul Pro Tv.

Cât priveşte comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, şeful statului susţine că este de acord doar dacă acest lucru are o justificare. „În principiu, nu sunt un suporter al unei astfel de măsuri decât dacă ea este justificată de ceva. Spre exemplu: dacă partidele din arcul guvernamental ar fi spus: Hai să amânăm alegerile locale, le facem odată cu legislativele în noiembrie şi între timp facem reorganizarea administrativă. Ar fi fost o bună justificare”, a explicat Băsescu.

El consideră necesară o acţiune de „subţiere” a statului în teritoriu, care, spune şeful statului, ar reduce cheltuielile. „Vorbeam de avize, de fuga investitorilor de birocraţie. Deci, ar exista o justificare perfectă dacă partidele din coaliţie ar spune: Da, amânăm alegerile locale pentru că trebuie să facem reorganizarea administrativă, să reducem cheltuielile de funcţionare a statului în teritoriu. Altfel, o tratez ca pe o problemă a lor pe care nu mi-o asum”, a conchis Băsescu, citat de Agerpres.

3 comentarii

ParpanghELe : Domnul Presedinte i-si asoma totul din jur! 19-09-2011 - 02:55

Si intre timp, pt. ca pune intradevar pret pe corectitudine, cinste si ADEVARUL absolut cacarthian, domnia -sa din presedinte -jucator trece pt. prima data in Istorie de la Burebista pina la Niebunu-ista, in forma unica de Presedinte R E N E G A T inca odata si in al doilea mandat!De data asta numai sant doar 322 de voturi contra, mai asa cu vreo 18 milioani de inselati !

ParpanghELe : Aide-Memoire ,Regeeptat 19-09-2011 - 15:33

Pentru confratele nostru ,muci ulmanu recomandam o carte scrisa de un domn moldovean Dimitrie Cantemir: Historia incrementorum atque DESCREMENTORUM AU. LAE othomanicum, scrisa ceva mai deunazi pe la 1700 dCr. Pe atunci Domni Tarilor Romanesti erau caracterizati de Sfantul Scaun de la Vatican, ca si ADEVARATI ATLETI ai CRESTINISMULUI , CARE au facut posibila cu jertfa LOR , ca sa ramana o EUROPA Crestina.Si astazi avem de-a face cu ceva asemanator, in sensul ca bunastarea Europei vine si acum de la sacrificiul si bunastarea romanilor, diferenta vizibila este doar la CONDUCATORI ACTUALI care sant doar EPIGONII celor anteriori!

Ciu Huhu 19-09-2011 - 17:39

Nu-si asuma comasarea alegerilor pentru ca vrea sa-si acunda vina si sa zica ca alti-s vinovati de ruinarea Romanei, nu el!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS