Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce nu vrea Raed Arafat să fie ministru în viitorul guvern

De ce nu vrea Raed Arafat să fie ministru în viitorul guvern

scris de A.H.
3 afisari

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, în emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de PRO TV, că nu vrea să fie ministru în viitorul Guvern, pentru că presupune o funcţie politică, iar dacă ocupă această poziţie, va fi extrem de rigid, neflexibil şi nedoritor să înţeleagă anumite lucruri.

Raed Arafat, ministru la Sănătate

De ce a acceptat Raed Arafat să fie numit ministru al Sănătăţii

Eu am zis că am acceptat această poziţie ca o soluţie excepţională pentru o situaţie excepţională. Ministrul trebuie să fie un om politic, este normal. Nu este o perioadă scurtă, ci una lungă. Orice decizie va avea multe aspecte şi influenţe politice. Dacă stau, voi fi o persoană extrem de rigidă, neflexibilă şi nedoritoare să înţeleagă anumite lucruri. Prefer poziţia de mai jos. Prefer partea pur tehnică, să mi se dea să fac asta, asta şi alte chestii decât urgenţa ca până acum, dar nu la o poziţie politică„, a spus ministrul Sănătăţii la Pro TV.

Raed Arafat este convins că ar putea face multe pentru sistem dintr-o poziţie tehnică. „Spun că fac mai bine treaba dintr-o poziţie tehnică decât într-o funcţie politică„, a mai spus Raed Arafat. În opinia sa, cel mai rău lucru pentru sistemul sanitar este schimbarea miniştrilor. „Am acceptat (funcţia de ministru al Sănătăţii, n.r.) pentru că era o soluţie de conjunctură, demisia domnului Cepoi, interimat asigurat de domnul prim-ministru. Eram convins că se poate un nou interimat, dar mi s-a spus că nu pot fi interimar după primul mandat al premierului şi am acceptat pentru această perioadă. Cel mai rău pentru Sănătate este să vină mereu o nouă persoană” , a explicat Raed Arafat. Ministrul s-a referit şi la perioada dificilă pe care o traversează sistemul în aceste luni, în care este discutat proiectul noii Legi a sănătăţii şi alte iniţiative, precum şi anumite strategii cu FMI.

Această perioadă este extrem de critică pentru noi. Am pus la punct o strategie. Eu aş dori să mă ocup de o chestie care este în evoluţie. Nu pot spune că nu pot duce şi alte proiecte pe care le-am început sub un ministru politic. Nu exclud să duc mai departe anumite proiecte începute sub un ministru politic„, a mai declarat ministrul Raed Arafat în emisiunea „După 20 de ani”. Ministrul Sănătăţii a prezentat chiar unul dintre proiectele începute, referindu-se la cele 53 de spitale care tratează cazurile grave, nu numai urgenţele. „Să ne concentrăm în investiţii, dotare, resursă umană pe aceste 53 de spitale cel puţin un an de zile. Eu nu aş vrea să modificăm această listă. Am aceste 53 de spitale, când vor începe să funcţioneze, să mai preluăm. Dar pentru acest moment este suficient„, a explicat Arafat.

Întrebat cum a fost 2012, pe care l-a început ca subsecretar de stat şi l-a încheiat ca ministru, Raed Arafat a spus că „a fost un an greu, foarte dificil, cu responsabilităţi foarte mari”. Întrebat dacă momentul Piaţa Universităţii, când oamenii au ieşit în stradă pentru el, a însemnat ceva, Raed Arafat a spus: „Categroic că da. Înseamnă foarte mult să vezi încrederea populaţiei în tine. Te simţi mult mai responsabil şi mult mai atent”.

Raed Arafat a fost numit, în 7 noiembrie, în funcţia de ministru al Sănătăţii, anterior el fiind subsecretar de stat în MS. Arafat a fost numit subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii în timpul guvernării Tăriceanu, respectiv în august 2007.

2 comentarii

Den Siao Pin 18-11-2012 - 14:44

”Dacă stau, voi fi o persoană extrem de rigidă, neflexibilă şi nedoritoare să înţeleagă anumite lucruri.” – Raed Arafat este un om si jumatate daca gandeste asa. Mi-ar place sa reuseasca in ceea ce face! Ar fi victoria bunului simt. Ar fi victoria seriozitatii. Ar fi victoria Romaniei si a romanilor!

BULA 18-11-2012 - 16:58

N-ar fi victoria acestor jeguri de romani, ci doar a lui Arafat. Nu e nimic de acesti romani, din moment ce au stat pasivi cand s-au distrus bunurile comune (industria in care s-au investir atatia bani, CFR-ul, sistemul energetic, etc).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult