Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce spune Băsescu că nu e populist

De ce spune Băsescu că nu e populist

scris de C.P.
2 afisari

Traian Băsescu a declarat că anunţul său cu privire la o reîntregire a salariilor bugetarilor nu a fost făcut din populism.

Traian Basescu la Parlament

Traian Basescu la Parlament (foto: presidency.ro)

El a menţionat că au fost îndeplinite criteriile de ridicare a respectivei măsuri de austeritate încă de la sfârşitul lunii decembrie 2011. ‘În nici un caz din populism, dar toţi trebuie să participe la o guvernare responsabilă, iar mesajul meu nu putea să fie decât responsabil, pentru că nu poţi să ascunzi la nesfârşit realităţile’, a spus Băsescu duminică, la Pro Tv, întrebat ce anume a determinat anunţul său cu privire la reîntregirea salariilor bugetarilor. El a precizat că era de datoria sa să ceară Parlamentului şi Guvernului reîntregirea salarială, dat fiind faptul că măsurile de austeritate s-a dorit a fi aplicate temporar.
‘Condiţiile de revenire la salarizarea anterioară reducerii temporare s-au îndeplinit la 31 decembrie. Sigur, în numele prudenţei, şi Guvernul Boc şi Ungureanu au spus: discutăm acest lucru după primul trimestru, să vedem ce se întâmplă, dacă nu cumva avem un puseu mai puţin legat de situaţiile de la buget şi mai mult de situaţiile excepţionale. (…) Criteriile de ridicare a acestei măsuri (tăierile salariale – n.r.), convenite cu Fondul, s-au îndeplinit’, a mai spus preşedintele.
Întrebat de ce s-a ajuns la această decizie în preajma alegerilor locale, Băsescu a replicat: ‘Păi să mutăm alegerile!’.

3 comentarii

digital 11-03-2012 - 12:14

nu mai împușcați coafeze,împhuschațil pe nebun….

प्रिंस Parpanghel Carpathians 11-03-2012 - 12:30

BaseMAsCariciul national E po pulist E si cu INCOMPETENTA dovedita in 7 ani, a NENOROCIT ROMANIA ! OUT !

remi 11-03-2012 - 13:46

Nu e mai bine sa te mutam pe tine in locul lui mata?Sau macar pe Nuty Vuitoana in locul lui tac-tu?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult