Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce spune Ponta că Băsescu a sabotat interesul naţional

De ce spune Ponta că Băsescu a sabotat interesul naţional

scris de A.B.
8 afisari

Premierul Victor Ponta cred că decizia preşedintelui Traian Băsescu de a transmite Parlamentului o cerere de reexaminare a legilor energiei şi gazelor, precum şi a proiectului de organizare a ANRE reprezintă un act de sabotaj faţă de interesele României de a-şi respecta angajamentele asumate faţă de FMI.

curent electric

foto: primaria-lumina.ro

„Am aflat acum că preşedintele a retrimis Parlamentului legea energiei, legea gazelor şi legea ANRE. Este o veste foarte proastă, pentru că e obligaţia noastră din acordul cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială şi nu vreau să cred că preşedintele, prins în acest război cu Parlamentul, loveşte practic în Guvern şi în România. Erau obligaţiile României, ori preşedintele le retrimite în Parlament, care nu mai lucrează până în toamnă şi asta înseamnă să nu ne respectăm obligaţiile faţă de FMI„, a explicat Pomta pentru Mediafax. El a precizat că va discuta cu liderii grupurilor parlamentare şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, pentru identificarea unei soluţii în care aceste legi să fie transmise spre promulgare în regim de urgenţă. Traian Băsescu a transmis, miercuri, Parlamentului o cerere de reexaminare a legii pentru aprobarea OUG 33/2007 privind modificarea şi completarea legilor energiei şi gazelor, propunând preluarea în noua Lege-cadru a dispoziţiilor referitoare la organizarea ANRE. În document, preşedintele menţionează că legea supusă reexaminării are ca obiect de reglementare aprobarea cu modificări a OUG 33/2007 privind modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi Legii gazelor, iar prevederile conţinute de ordonanţa aprobată, dar şi modificările aduse prin legea de aprobare vizează organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. „Învederăm faptul că prezenta lege de aprobare abrogă dispoziţii ale Legii energiei electrice şi Legii gazelor, care sunt, la rândul lor, menţinute în vigoare de către noua Lege-cadru a energiei electrice şi a gazelor naturale. Întrucât noua lege-cadru, cât şi legea care face obiectul prezentei cereri de reexaminare şi transmise la promulgare au un domeniu similar de reglementare, semnalăm necesitatea asigurării unei legislaţii unitare. În acest scop propunem adoptarea de către Parlament a unei Legi de respingere a OUG nr. 33/2007 şi preluarea în noua Lege-cadru a energiei electrice şi a gazelor naturale a dispoziţiilor referitoare la organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei”, se arată în cererea de reexaminare.Preşedintele Băsescu solicită reexaminarea Legii pentru aprobarea OUG 33/2007, în sensul respingerii ei.

3 comentarii

Aolica 05-07-2012 - 14:21

Antonescu: Dottore, ma doare in koor de democratie, ce sa fie?
Ponta: La molan nu bei si dopul, si tirbusonul, toate cu masura.

digital 05-07-2012 - 14:29

l-a apucat pe pork grija de știuleții pe care mai ieri îi rostogolea hăhăind prin noroiul cocinii kotroceniste!
împuțită rasă de pork!

BULA 05-07-2012 - 15:58

Poanta ce ar vrea, sa le faca pe plac celor de la FMI si sa le dea cadou sistemul energetic national ? Astia de la putere ar jupui si pe ma-sa si pe tat-su, doar sa fie ei mentinuti in functie si sa poata fura din banii nostri.
Toti cei care le canta in struna strainilor, sunt dusmanii nostri si nu trebuie sa-i votati.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult