De ce susţine Martin Schulz aderarea României la Spaţiul Schengen | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce susţine Martin Schulz aderarea României la Spaţiul Schengen

De ce susţine Martin Schulz aderarea României la Spaţiul Schengen

scris de A.H.
5 afisari

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a opinat, miercuri, că România ar trebui să poată adera la Schengen datorită faptului că a reuşit să îndeplinească condiţiile necesare.

Martin Schulz

‘Sunt într-adevăr un susţinător al României, mai ales în ce priveşte aderarea la Spaţiul Schengen. România a îndeplinit criterii, de aceea ar trebui să adere la Schengen‘, a afirmat preşedintele PE, într-o conferinţă de presă. El s-a referit şi la necesitatea existenţei unei cooperări între Parlamentul European şi parlamentele naţionale ale statelor membre UE în vederea finalizării proiectului de finanţare europeană pe perioada 2014 – 2020.

Martin Schulz a precizat că bugetul european este unul ‘ambiţios’, care poate aduce beneficii unora dintre statele membre, între care şi România. ‘Ca preşedinte al PE, pot spune că suntem în negocierile finale pentru cadrul financiar multianual. Este vorba de finanţarea europeană pe perioada 2014 – 2020. Este un buget european ambiţios, care asigură mai ales politica de coeziune a UE, care este foarte importantă pentru ţări precum România. Este importantă pentru menţinerea acestui nivel de transformare a ţării, de a aduce o dinamică economică. Nu este, însă, numai cazul României. Este şi cazul altor state membre. Pe 13 noiembrie, în PE, va avea loc o conferinţă la care vor participa prim-miniştri ai 15 dintre statele membre, care vor pregăti Consiliul European din 22 – 23 noiembrie, unde se va negocia cadrul financiar european. Eu cred că această cooperare între PE şi parlamentele naţionale este esenţială pentru democratizarea şi integrarea şi mai profundă a UE. Trebuie să avem o viziune comună în toate parlamentele ţărilor membre’, a precizat oficialul european.

Preşedintele PE a spus că l-a bucurat faptul că, la şedinţa plenului reunit al Parlamentului României de miercuri, au participat reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv cei din Opoziţie.

29 comentarii

briel 31-10-2012 - 18:36

Pentru numele lui Dumnezeu ! Voi intelegeti ce se intampla ?

Romania nu numai ca nu este pregatita sa intre in Schengen, dar este chiar contra-recomandata dupa toate criteriile (economic, politic, monetar…), exceptand una singura – CORUPTIA.
Nivelul de coruptie si control al societatii este atat de mare incat si mai coruptii conducatori ai EU sunt incantati sa va faca invitatii speciale de aderare. Dupa cum se vede ei vor cu mult mai mult decat vreti voi. S-au dus vremurile de prins cu arcanul, acum se prinde cu vorba dulce, cu invitatia selecta.

Sunteti chemati la sclavie, la impunerea tuturor tipurilor de regulamente, (nici nu mai insist … cum sa mulgi vaca, cat de lung si de drept sa fie castravetele, cum si pe cine trebuie sa votati, ce trebuie invatat la scoala, in cine sa credeti).

Coruptia din Parlamentul European este monstruoasa, singura diferenta fata de URSS este ca momentan toata afacerea este pasnica, nu se arata coltii … asta pana cand toata lumea se inregimenteaza, pe urma sa indrazneasca cineva sa murmure cuvantul ala antic … „democratie”.

Nigel Farage touches quite a few nerves in the EU Parliament
http://www.youtube.com/watch?v=OhxgfnOsF14&feature=related

urbos 31-10-2012 - 20:13

Nu-i chiar asa, Europa e in constructie, e firesc sa functioneze prost. Birocratia este inevitabila in stadul ata. Asemanarea cu URSS e insa aberanta, caci UE este un conglomerat de state, fara ca sa existe vreunul atat de puternic(nici Germania nu e) capabil sa impuna vointa lui, de unul singur. Problemele actuale ale UE sint intretinute de dusmanii ei, SUA, UK plus ji danimea. O Europa pe picioarele ei, nu poate fi nedemocratica, din perspectiva a ceea ce am spus mai sus, iar pericolul de a o lua pe calea neagra, tine doar de capacitaea de a nu ramane dependenta de SUA, care este intr-adevar un pericol antidemocratic, care poate sa-si impuna(inca) vointa proprie. Cat timp javrele americanesti isi vor baga coada, va fi rau pentru Europa.
Merkel trebuie sa dispara.

urbos 31-10-2012 - 20:17

…inevitabila in stadiul asta…

digital 31-10-2012 - 21:30

europa a devenit un colhz,în care unii trag de le iese pe nas iar alții cu biciul,asudați de atâta mânat și adunat se duc în fiecare seară să tragă o vodkă!
democrația este și va fi doar în cărți atâta timp cât unii sunt mai egali ca alții!
poți să-ți iei gândul de la o europă comună care să țină piept cuiva,e vax!

urbos 01-11-2012 - 00:39

Daca nu va tine piept, ce urmeaza va fi mult mai rau decat ce ti se pare acum.

Huhu Ciu 01-11-2012 - 11:01

Daca nu eram membri UE azi vara, acum era Basescu la puscarie, nu la Cotroceni si in 9 Dec. alegeam alt presedinte!

Porcul de Barosso, nenorocitele de Reding si Merkel s-au comportat foarte dictatorial bagindu-ne pe git cu forta pe dictatorul Basescu, desi noi, 7,4 milioane de romani am votat demiterea lui!

Din moment ce conducatorii UE sint numiti, NU ALESI, nu putem avea speranta UNEI ADEVARATE DEMOCRATII in UE!
E trist dar e adevarat!

Huhu Ciu 01-11-2012 - 11:06

L-au amenintat pe blegul Tonta ca ne taie fondurile daca nu-l pastram pe dictator la Cotroceni, uite ca-l avem la Cotroceni, in loc de puscarie, DAR FONDURILE EUROPENE TOT LE-AU TAIAT!

briel 01-11-2012 - 15:15

De mult timp te banuiesc ca doar simulezi prostia.

ValVerde 01-11-2012 - 15:19

briel
” De mult timp te banuiesc ca doar simulezi prostia”

Dar astazi te-ai convins ca e veritabil….

briel 01-11-2012 - 15:28

Nu, dimpotriva. Ce a spus mai sus este adevarat, Europa santajeaza si forteaza vointa ei impotriva vointei unui popor. Mai mult, cred ca intelege bine engleza, ideile le ia din materiale in engleza.

A mai fost si alta data cand huhu a scris ceva destept, de parca ar fi fost alta persoana. Km de rahaturi care le debiteaza sunt de fapt provocari, … multe click-uri.

ValVerde 01-11-2012 - 15:39

briele, deci tu ai vrea Romania sa fie ca Bielorus…

EU va apara de propria prostie…

urbos 01-11-2012 - 15:54

Nu UE a impus Romaniei mizeria de acum, ci leprele americanesti?ji danesti! Merkel cu partidul ei de cacat suge la licurici, fiind un pui de naparca aparut odata cu valul antidemocratic creat de Bush, precum alde Sarkozy, Berlusconi, Basescu…
E culmea prostiei sa iti inchipui ca fara UE ar fi mai bine, cand agresorii tai sint cei care chiar asta isi doresc, fara UE! Raul actual vine dinafara UE, de la cei care incearca prin toate mijloacele s-o saboteze, s-o slabeasca, s-o faca dependenta de ei. E vorba de javrele americane si parazitii lor ji dani, cu bancile lor de cacat si toata mizeria lor. Plus, bineinteles, englezii. Naparcile isi vad puterea in declin si incearca s-o mentina prin toate mijloacele, ce-i asa de greu de inteles?

Huhu Ciu 01-11-2012 - 16:02

Bine ai zis Briel imi place sa rid pe Net, sa provoc, in special pe Tomi la care-i dau ordin acum sa zica de o suta de ori Allah akbar!
Tomi executa ordinul!

briel 01-11-2012 - 16:03

Oh ! Am inteles. UE este raul cel mai mic.
Personal nu vad cu ochi buni structurile masive, centralizate.

Huhu Ciu 01-11-2012 - 16:12

Urbos, stiu ca-n spatele lui Barosso, Reding si Merkel sint stapinii lor ji danii americani, dar asta nu e o scuza pentru slugile lor, nici pentru blegii Ponta si Antonescu.

urbos 01-11-2012 - 16:25

Nici eu.
Pe de alta parte europenii sint obligati sa se uneasca pentru a face fata celorlalti colosi. Situatia nu e buna in general, insa o Europa unita si democratica(conditie obligatorie) ar reprezenta un pas inainte catre civilizatie la nivel global, caci tocmai, nu e usor sa treci peste orgolii, nationalisme tampe, dorinta de acaparare si dominare etc.
SUA au reprezentat un pas inainte ca simbol al libertatii,.unind oameni veniti de peste tot, acum nu numai ca si-au pierdut directia, dar si-asa, modelul american trebuie depasit, caci in UE nu se vor uni oamenii precum altadata in America, intr-un vis comun, intr-o lume noua, ci intr-o lume la fel de veche, unde trebuie sa-si depaseasca si sa-si controleze pornirile primare.
Daca nu, va fi un dezastru total. As zice chiar ca o Europa unita va fi democratica sau nu va fi deloc.

urbos 01-11-2012 - 16:26

Nu e o scuza si nici nu-i scuz pe vreunul.
Dar nici cacatul ala de Baros nu e Europa.

digital 01-11-2012 - 17:02

europa nu este și nici nu va mai vedea democrație,mult timp de acuma încolo!
tot ce era de făcut și de implementat în sensul rău,s-a făcut deja,doar un război la nivel global sau chiar mondial ar putea regla ceasornicul echilibrului economico-socio-politic!

urbos 01-11-2012 - 17:15

Europa inca nici nu e unita ca lumea deci despre ce Europa Unita vorbim?
O Europa unita si pe picioarele ei nu poate fi decat democratica, pentru ca altfel nici nu rezista.
Deci cine se bucura ca nu se poate face, se bucura ca nu va fi democratie in zona, ceea ce e caraghios.
Europa trebuie sa se debaraseze de influenta SUA si de cozile de topor.

Europeanuul 31-10-2012 - 23:05

Lasa urbosule ca mai dureaza putin pina se desprind si englezii de nostalgia trecutului glorios a pfundului britanic… iar marea majoritate a americanilor vad in UE cel mai bun prieten si nicidecum un dusman asa cum insinuezi mereu (exceptie probabil ca face o minoritata compusa din hardlineri ultraconservatori, fundamentalisti religiosi si skinheads).

P.S.
Trio-ul Putin-Ianukovic-Lucasenko sint prietenii UE?

urbos 01-11-2012 - 00:26

Ce crede americanu de rand, care in definitiv stie ca mama lui este Europa, e slta discutie. Mai esti si prost.
Aici e vorba de politica ma papagalule.

Europeanuul 01-11-2012 - 13:24

Vezi mai desteptule ca la ultimile alegeri din USA electoratul nu a ignorat faptul ca Obama (spre deosebire de razboinicul McCain) a fost intimpinat si aplaudat de zeci de mii de europeni. Si iata ca in cazul Libiei, s-a adeverit ca USA este un partener al UE (prietenul la nevoie se cunoaste). De remarcat este si faptul ca in ultimii 2-3 ani numarul vizitelor oficiale transatlantice (in perioada campaniilor electorale) s-a redus semnificativ. Acest obicei format in perioada razboiului rece dispare.

http://europa.eu/pol/cfsp/index_ro.htm

Europeanuul 01-11-2012 - 14:31

Tovarasu Plutoner Bula, dictatura sa faci acolo la tine in Banie. Ai inteles mai pateticule (vai ce picioare-n fund vi-as mai trage;)

digital 01-11-2012 - 16:59

dacă ai fi cu adevărat,democratic,ți-ai trage ție mă,șuturi direct în koaie!

Viorica Ianc 31-10-2012 - 19:32

De ce ?
Vrei nu vrei intri in vartej !

briel 01-11-2012 - 15:22

Hai s-o vedem cu rezolva problema asta.
Nici mai mult nici mai putin Parlamentul German a cerut audit al Fed-ului american pentru aurul aflat in pastrare acolo. Si chiar vor sa le fie returnat.

Poporul american a fost blocat in senat sa obtina acest audit.
Extrem de interesant.

http://www.marketwatch.com/story/why-do-the-germans-want-their-gold-back-2012-10-31?link=MW

Much of the German gold, the second largest national reserves in the world, is held in New York, London and Paris. Now there is a campaign under way in Germany to bring the metal back home.

That tells us three things about the global monetary system, none of them especially reassuring. Mai departe cititi acolo … si comentariile.

urbos 01-11-2012 - 15:27

Buna treaba.

ValVerde 01-11-2012 - 15:37

Briele, iar le ametesti….
Feds sau Senatul nu au oprit Deutsh Bank sa isi auditeze aurul LOR.

E aur german, tinut in US pentru motive enuntate in articol.
Nemtii sint liberi sa isi ia aurul inapoi cind vor ei…
Venezuela si l-a adus inapoi in tara, anul asta, cu mare tam tam patriotard…treaba lor.

Ceea ce scoate in evidenta articolul (in sfirsit ai gasit si tu un articol care sa vina de la o sursa cu ceva mai mult de 14 cititori) e neincrederea accentuata a nemtilor in EURO.

Gramada de aur adusa pe teritoriu german ar fi un element psihologic de incredere in Marca, daca asta ar reveni.
Tehnic, e absolut irelevant unde e tinut aurul in mod fizic, atita timp cit e al tau. Dar da bine la nepregatiti.

briel 01-11-2012 - 15:52

caca maca tiri piri (nu trebuie sa exagerezi)
Audit-ul s-a oprit in senat ? Da.
A trimis Bernanke scrisorele de multumire celor cinci senatori democrati fiindca l-au ajutat ? Da.
http://www.politico.com/news/stories/0912/81758.html

Deci, germanii au voie sa vada propriul LOR aur de pe teritoriul american, dar americanii nu au voie sa vada propriul LOR aur de la ei de acasa.

Tehnic, pe unii ii apasa sa afle daca aurul exista fizic acolo unde ar trebui sa existe. Si nepregatitii au indoieli.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult