Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce va contesta USL validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constituţională

De ce va contesta USL validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constituţională

scris de A.H.
1 afisari

Uniunea Social Liberală va contesta validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constituţională, pe motivul nerespectării procedurilor de audiere şi validare a miniştrilor, a anunţat joi preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al USL.

Acest guvern este rezultatul încălcării procedurilor de validare prevăzute de Regulamentele celor două Camere ale Parlamentului. Chiar dacă avizul comisiilor de specialitate este consultativ, eliberarea sa este obligatorie. În cazul mai mult miniştri candidaţi, acest aviz lipseşte deoarece comisiile respective nu au avut cvorumul necesar. USL consideră că procedurile de învestire a Guvernului au fost încălcate şi că existenţa noului Guvern se află sub stigmatul nerespectării legii. Am asistat la o nouă sfidare nu doar a principiilor statului de drept, ci şi al sfidarea milioanelor de români care îşi doresc alţi guvernanţi şi un alt mod de a face politică‘, a argumentat liderul USL într-un comunicat.

Cabinetul Mihai-Răzvan Ungureanu a primit votul de învestitură, cu 237 de voturi pentru şi 2 împotrivă. Votul asupra programului de guvernare şi a listei de miniştri ai Cabinetului condus de Mihai-Răzvan Ungureanu a avut loc joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, şi a fost vot secret, cu bile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult