De ce va pierde PDL alegerile parlamentare | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce va pierde PDL alegerile parlamentare

De ce va pierde PDL alegerile parlamentare

scris de Doru Dragomir
1 afisari

Partidul Democrat – Liberal (PDL) pare sa nu fi invatat prea mult din trecut si tinde sa repete multe dintre erorile care au dus la masiva sa scufundare din sondaje din ultimii ani.

Inaintea alegerilor locale, Econtext publica o analiza privind erorile care au dus la cadereaPDL-ului de pana atunci. Am prezentat strict greseli de strategie politica si nu divere masuri ale guvernelorPDL, care ar fi interpretabile, in functie de plasarea politica a fiecaruia si de gradul de cunostinte economice. Mergem azi mai departe si vedem in ce situatie se afla acum PDL, ce au corectat de atunci si pana acum si cum se pregateste partidul in perspectiva alegerilor parlamentare. Sa nu uitam, mai sunt doua luni pana la aceste alegeri.

Alegeri parlamentare

Asadar, ceea ce urmarim este sa analizam activitatea PDL-ului ca partid, activitatea interna si externa, din perspectiva pregatirii pentru alegerile parlamentare. Cum se pregatesc democrat-liberalii pentru alegeri, ce greseli fac in aceasta pregatire! Si am identificat opt deficiente care, daca nu vor fi corectate cat mai rapid, ar putea sa duca la un nou esec rasunator, la pierderea alegerilor parlamentare la un scor cel putin la fel de dezastruos ca cel de la alegerile locale.

Am listat aceste opt deficiente nu neaparat intr-o ordine a importantei, ci mai degraba intr-o ordine a corelarii. Cu alte cuvinte, am incercat sa prezentam aceste opt erori intr-o inlantuire, intrucat ele sunt interrelationate. Primul lucru care trebuie remarcat este ca PDL si-a mai ameliorat unele din erorile trecutului, dar nu pana la a merge struna. O astfel de eroare majora, poate cea mai importanta, se referea la comunicare.

Partidul efectiv se rupsese de Romania, mesajele sale (putine si slabe) nu mai ajungeau la urechile romanilor. Aceasta situatie s-a mai schimbat putin acum, in sens pozitiv, dar tot lipsesc anumite aspecte ale comunicarii. Si aceasta este, de alfel, si prima eroare evidentiata de Econtext: lipsa unor mesaje centrale care sa fie propagate si recompuse pana intra in mintea cetatenilor.

Si care sa fie elocvente si bine argumentate. Si mesaje pe subiecte care-i avantajeaza, cum e cel despre fraudarea alegerilor, cazul Dragnea, slaba guvernare a actualului Cabinet, etc. O alta eroare a liderilor PDL este ca nu ataca subectele care i-au scufundat, criza, taierea salariilor, etc. Dar iata care sunt cele OPT erori care ar putea duce la pierderea catastrofala a alegerilor parlamentare de catre PDL:


6 comentarii

vodka 09-10-2012 - 20:33

PDL-UL NU A DARAMAT MOSCHEI, NU A BAGAT IMAMI LA TARGOVISTE, DECI E SORTIT PIERII, NU E ROMANESC INDEAJUNS !!!!!

BULA 10-10-2012 - 01:55

Va freaca grija de PDL, dar va faceti ca nu vedeti scadera dramatica a USL in privinta intentiei de vot a pop.ulatiei.

MI-5 10-10-2012 - 07:44

Singura eroare: ca acest partid inca exista.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-10-2012 - 07:58

Pardon ,vorbim de un CADAVRU POLITIC ? Ca si despre un partid VIU ? Bogdanele ,lass-o MOARTA ! Eventual aminteste de ARD-EI ghini ! Cu BICHONUL-BIHOREAN (fost BULDOG) cu partidele PUTZOILOR VERZI ( Papafagi din hardaul clujean si MeReu cot cu HORIA SIMA + avocacatelul cu capul mare si gol)

Huhu Ciu 10-10-2012 - 08:13

Duca-se in Iad PDL, impreuna cu PP DD, doua partide de mari hoti!

viorel 11-10-2012 - 15:26

PDL va pierde rusinos si aceste alegeri pentru ca populatia s-a saturat de basisti. Buldogul este la fel cu pinguinul vechi in spatele impostorului. Daca 6 milioane din cei care au spus da la referendum vin din nou la vot atunci jocurile sunt facute. USL istii sunt coplesiti de amploarea nesperata a sustinerii gratuite si putin nemeritata. basisti se pot salva cu noroc sau mici aranjamente, la bucata, local, prin redistribuire conform legislatiei fara sa castige colegii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult