Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce vrea Ponta excluderea lui Geoană. Varianta Dâncu

De ce vrea Ponta excluderea lui Geoană. Varianta Dâncu

scris de A.H.
2 afisari

Vasile Dâncu consideră că miza deciziei luate, duminică, de Comisia de integritate a PSD privind excluderea lui Mircea Geoană din partid a fost rămânerea lui Victor Ponta în fruntea social-democraţilor.

Vasile Dancu

‘Era de aşteptat să se întâmple acest lucru, pentru că, dacă ar fi fost numai Mircea Geoană miza acestei judecăţi, atunci nu s-ar fi întâmplat asta, pentru că partidul a mai găsit în multe situaţii înţelepciunea să-şi păstreze toţi membri. Şi eu am fost de vreo trei ori în situaţia de a fi propus pentru excludere. (…)

Sunt evenimente pe care partidul de regulă le rezolvă prin mediere, conciliere, dar de data asta era altă miză. Mircea Geoană era numai un pretext, era miza preşedinţiei lui Victor Ponta, cea mai importantă bătălie pentru el împotriva vechii oligarhii din partid, împotriva vechilor conducători care, în ultima vreme, au încercat aceeaşi fragmentare a puterii, pe care au făcut-o întotdeauna Ion Iliescu şi Adrian Năstase după aceea, încercând să-l determine pe Victor Ponta să dea înapoi, după ce împreună au hotărât să meargă cu această soluţie. Era deci bătălia cea mai importantă a lui Victor Ponta în acest moment, de aceea Geoană n-a avut nicio şansă’, a declarat pentru Aderpres Vasile Dâncu, preşedintele IRES.
Potrivit sociologului clujean, Victor Ponta nu trebuie să se oprească la acest nivel şi trebuie să continue consolidarea autorităţii sale în PSD.

5 comentarii

Ela 14-11-2011 - 16:11

Exista o decoratie”Crucea Sf.Andrei”? Ar tb înmanata cuiva..

urbos 14-11-2011 - 16:21

Dancu, taratura basista care dadea exit polluri cu o marja de eroare de 16%.
Mori ma imputiciune.

florea 15-11-2011 - 08:49

Si Geoana si Basescu sint marionete . La prezidentiale a fost preferat Basescu , ( confirmare Wikileaks) intrucit nimeni nu ar fi putut crea haosul actual din Romania mai bine decit el, haos in care interese neromanesti pot fi mai usor promovate . Geoana era f bine situat in PSD pt a-l ajuta pe Basescu sa mentina haosul , la indicatiiile papusarilor . Extirparea lui Geoana , ar da peste cap unele calcule

Arhimede 15-11-2011 - 12:40

corect!

Mitrea 17-11-2011 - 16:25

Eu cred ca ai absolvit Stefan Gheorghiu sa poti scrie asa ceva.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult