Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce vrea să demisioneze Băsescu

De ce vrea să demisioneze Băsescu

scris de M.A.
1 afisari

Demisia: Traian Băsescu susţine, într-un un comunicat oficial, că este gata să renunţe la restul mandatului, dacă Opoziţia, reprezentată de USL, acceptă revizuirea Constituţiei.

Traian Basescu„În cazul în care veţi accepta revizuirea Constituţiei aşa cum ea a fost cerută prin referendumul din noiembrie 2009, dar şi propunerea mea de reducere a mandatului preşedintelui la 4 ani, vă garantez că în timp util voi demisiona din funcţia de preşedinte al României, astfel încât alegerile legislative din noiembrie 2012 să se desfăşoare simultan cu alegerile prezidenţiale”, se precizează într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Publicăm comunicatul oficial al lui Traian Băsescu:

Scrisoare adresată de către preşedintele României, Traian Băsescu, preşedintelui Partidului Social Democrat, preşedintelui Partidului Naţional Liberal şi preşedintelui Partidului Conservator

Preşedintele României, Traian Băsescu, a trimis vineri, 6 aprilie a.c., câte o scrisoare preşedintelui Partidului Social Democrat, Victor Ponta, preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, şi preşedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin. Vă prezentăm integral textul scrisorii:

Stimate domnule Preşedinte,

Îmi este cunoscut faptul că în cursul zilei de 7 aprilie 2012 se desfăşoară Congresul Extraordinar al partidului pe care îl conduceţi.

Consecvent ideii de respectare a votului electoratului şi principiilor Constituţiei îmi permit să vă reamintesc faptul că prin Referendumul din noiembrie 2009 electoratul a votat pentru Parlament Unicameral şi maxim 300 de membri ai Parlamentului. Acest subiect cu propuneri adecvate l-am ridicat şi în cadrul consultărilor care au avut loc la Palatul Cotroceni în data de 6 februarie 2012.

Din păcate, propunerea mea cu privire la revizuirea Constituţiei pentru implementarea rezultatului referendumului din noiembrie 2009 a rămas până astăzi fără un răspuns oficial din partea partidului dumneavoastră.

Având în vedere credinţa mea că organele colective de conducere ale partidelor sunt cele care trebuie antrenate în deciziile importante pentru ţară, vă adresez rugămintea respectoasă de a supune Congresului Extraordinar al partidului pe care îl conduceţi următoarele propuneri având ca obiectiv respectarea votului românilor:

1. Participarea parlamentarilor partidului dumneavoastră la procesul de revizuire a Constituţiei pentru punerea acesteia în acord cu rezultatul referendumului din noiembrie 2009 (parlament unicameral, 300 parlamentari);

2. Revizuirea ar trebui să includă şi reducerea mandatului Preşedintelui României la 4 ani astfel încât alegerile parlamentare şi prezidenţiale să se desfăşoare simultan;

3. Lucrările pentru adoptarea legii de revizuire a Constituţiei ar trebui să se desfăşoare astfel încât legea de revizuire a Constituţiei să fie supusă referendumului cu ocazia alegerilor locale.

În cazul în care veţi accepta revizuirea Constituţiei aşa cum ea a fost cerută prin referendumul din noiembrie 2009, dar şi propunerea mea de reducere a mandatului preşedintelui la 4 ani, vă garantez că în timp util voi demisiona din funcţia de preşedinte al României, astfel încât alegerile legislative din noiembrie 2012 să se desfăşoare simultan cu alegerile prezidenţiale.

Consider că o astfel de abordare este în măsură a da oamenilor politici ocazia să respecte înscrisul constituţional de la art. 2 din Constituţia României care precizează dreptul de exercitare a suveranităţii naţionale a poporului român prin referendum.

În acelaşi timp, apreciez că revenirea la mandatul de 4 ani pentru Preşedintele României este necesară în perspectiva consolidării deplinei democraţii. ”

14 comentarii

digital 06-04-2012 - 20:57

milogul,ordinar,și pe eșafod mai face talente!!!!

neacsum 06-04-2012 - 21:38

Castigul merita efortul. Daca se aproba ce cere el, are asigurat controlul viitorului Parlament. Merita sa piarda un an de mandat pentru asta .

digital 06-04-2012 - 21:58

merită,ștreangul!

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 06-04-2012 - 22:12

Daca Basescu demisioneaza, USL-ul se sparge, pnl-ul nu va trece de 10%, pdl-ul moare sub 5%, psd-ul va innota pe la 30%, iar ppdd-ul va avea peste 51%. Spre binele amindoura, pdl+usl=aceeasi mizerie vor dansa in continuare acelasi tangou pentru prostimea pdl-usl, care se mai uita la acesti mafioti. Chestia cu respectarea votului populatiei pentru numarul de 300 de parlamentari face parte, deja, din programul usl-ului, si al ppdd-ului. de ce amai trimis Basescu aceasta scrisoare, insa? Numai el stie, si consilierii aia straini ai lui, platiti pe bani grei, din taxele noastre.

Ciu Huhu 06-04-2012 - 22:29

Basescu a promis ca demisioneaza in 5 minute, au trecut cinci ani si nu a demisionat inca, numai nebunii mai cred promisiunile lui mincinoase!

TITIRICA 06-04-2012 - 22:38

I dau eu alternativa ca tot i plac referendumurile , SA ORGANIZAM UN REFERENDUM D-NU BASE SA VEDEM DACA POPORUL VA MAI VREA CA ORICUM VA FOLOSITI DE PSEUDOREFERENDUMUL DIN 2009 PT TOT FELUL DE INTERESE PROPRII

Ciu Huhu 07-04-2012 - 05:59

DD e tigan, PP-DD e tiganie!

mircea 07-04-2012 - 08:11

doamna udrea si PDL este pe topogan ,se vede toata goliciunea ,e urata si pute a hoit politic spurcat la rele

ein deutscher 07-04-2012 - 09:28

Nea Base, daca tot te dai talica democratu’ lu peste prajit (prost e ala care te-o mai crede) si tot veni vorba de Constitutie, iti amintesc cu respect (si nu numai tie) ca SINGURA CONSTITUTIE VALABILA DIN ROMANIA ESTE CEA DIN 1923, pentru ca a fost abolita complet ilegal in 1947, deci toate Constitu’iile care i-au urmat sunt, pe cale de consecinta, ilegale. Asa ca, mai base mai, daca tot esti tu vajnicul aparator al constitutiunii, da-te matale jos, proclama monarhia si da TRONUL ROMANIEI Majestatii Sale Regelui! Si sa nu uit: mars la puscarie dupa aia!

digital 07-04-2012 - 11:39

ce să respecte porkul,ăsta e psihopat,își respectă doar gărgăunii din bostanul ăla putred!
iar alți nebuni îl idolatrizează și-i aduc osanale!ar trebui îngropați de vii ,animalele!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 08-04-2012 - 11:21

Ferr fluchter mutter du rumanische saisze, annalfabeten. mit sein hohohozolern, alles fock-you

ein deutscher 09-04-2012 - 09:54

parpanghele, ia vezi-ti tu de satra si las-o cu injuraturile pe nemteste, schweinkerl! Vezi ca unii p-aicea mai stim si germana si engleza, asa ca grija mare ce emani pe la tastatura, hoerst du?

grisa 08-04-2012 - 10:02

Ma mir cati dezacsati se aduna pe acest forum.Edreptul fiecaruia de a-i placea sau nu un anumit personaj politic,insa modul de exprimare denota lipsa celor7 ani de acasa.Astia sunt votantii USL? La asa cap,asa caciula!In alta ordine de idei,presedintele a fost votat de 5 mil. de oameni,ceilalti luati separat n-au nici jumatate din voturile lui,partidul lui Voiculescu singur n-ar lua nici 1%.Asa ca urlati in cont5inuare,lauda unor nesimtiti ar fi o jignire pentru cei de bun simt!

digital 08-04-2012 - 11:43

să mori,tu,„normalule”!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult