Acasa Actualitate-InternaPolitica interna De ce vrea USL alegeri parlamentare în noiembrie 2013

De ce vrea USL alegeri parlamentare în noiembrie 2013

scris de L.M.
3 afisari

Liderii USL au discutat despre convocarea alegerilor parlamentare parţiale pentru cinci din cele şapte mandate vacante, care să aibă loc cel târziu la începutul lunii noiembrie, subiectul urmând să fie tranşat la prima şedinţă a Uniunii, au declarat miercuri pentru Mediafax surse din USL.

De ce vrea USL alegeri parlamentare în noiembrie 2013

De ce vrea USL alegeri parlamentare în noiembrie 2013

PNL a invocat în mai multe rânduri, în şedinţele USL, necesitatea organizării alegerilor parţiale pentru mandatele vacante, dar o decizie a fost amânată de social-democraţi.

Potrivit surselor din USL, liderii Uniunii urmează să tranşeze acest subiect în prima şedinţă a alianţei, având în vedere faptul că vicepremierul Liviu Dragnea a solicitat ca odată cu alegerile parţiale pentru parlamentare să aibă loc şi alegerile locale parţiale pentru o serie de localităţi.

Miza liberalilor priveşte faptul că pentru trei din cele cinci mandate pentru care trebuie să se organizeze alegeri nominalizările vor aparţine PNL, au mai precizat pentru Mediafax sursele citate.

Astfel, liberalii ar urma să propună candidaţi pentru colegiile eliberate în Hunedoara, de Dan Radu Ruşanu, în Ilfov, de Eduard Hellvig şi în Satu Mare, de Ovidiu Silaghi.

De asemenea, PC va propune candidatul din partea USL în colegiul eliberat de Dan Voiculescu, în Bucureşti.

În total, la nivelul celor două Camere ale Parlamentului sunt vacante şapte mandate de deputaţi şi senatori, însă în cazul colegiilor în care au fost aleşi George Becali şi Olosz Gergely au fost aleşi câte doi parlamentari pentru acelaşi colegiu. Potrivit modificărilor aduse Statutului parlamentarilor, în aceste cazuri nu mai pot fi organizate alegeri parţiale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult